Erhverv

Mark Zuckerbergs livsværk nærmer sig vild milepæl

Facebook er snublende tæt på at runde to milliarder brugere. Kun en håndfuld andre virksomheder kan prale af det samme.

Facebook, der er verdens største sociale netværk, blev grundlagt i 2004 af Mark Zuckerberg. Han er verdens femterigeste person med en anslået formue på over 400 mia. kr. Foto: AP Photo/Manu Fernadez

Mon Mark Zuckerberg vidste, at han på lidt over 10 år skulle skabe verdens største sociale netværk, Facebook, der har gjort ham til en af verdens rigeste personer?

Måske ikke. Og han vidste formentlig heller ikke, at Facebook som en af kun ganske få virksomheder i verden ville nå to milliarder brugere. Men det er tæt på at blive en realitet, skriver The Telegraph.

Når Facebook i denne uge offentliggør et nyt regnskab, ventes det at vise, at antallet af brugere, der logger ind på Facebook hver måned, er steget til 1,9 mia. personer - og lige om lidt runder det magiske to-tal.

Kun en håndfuld virksomheder rundt om i verden, heriblandt Unilever og Procter & Gamble, har flere kunder.

Facebook har de seneste år trodset analytikernes forventninger og er blevet ved med at opstøve nye brugere i imponerende fart. Faktisk er væksten i antal Facebook-brugere accelereret i de seneste kvartaler.

Men det bliver sværere og sværere at opretholde samme vækst, påpeger analytikere, simpelthen fordi kundebasen efterhånden er så ualmindeligt stor.

Også herhjemme er Facebook mere populært end nogensinde. Antallet af månedlige danske brugere er på over 3,5 mio.

Facebooks nye regnskab, der lander onsdag, omfatter 1. kvartal. Her ventes omsætningen at lande på 7,8 mia. dollars (53 mia. kr.) og overskuddet på 3,3 mia. dollars (22,5 mia. kr.).

Facebook, der er verdens største sociale netværk, blev grundlagt i 2004 af Mark Zuckerberg. Han er verdens femterigeste person med en anslået formue på over 400 mia. kr.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også