Erhverv

Luksusfestival gik helt galt: Kendt arrangør sagsøges for kæmpe beløb

Skandalen omkring Fyre Festival på Bahamas får nu et retsligt efterspil.

Rapperen Ja Rule har gennem tiden lavet flere sange, der har toppet hitlisterne i USA. Nu står han bag en festival, der endte som en skandale. Foto: Seth Wenig/AP

Den luksuriøse Fyre Festival blev markedsført som en once in a lifetime-oplevelse med god musik, solsenge og gourmetmad i lange baner på øen Bahamas ud for Florida.

Men festivalen endte som en skandale og blev først aflyst, da tusindvis af deltagere var blevet fløjet ud til øen i Atlanterhavet.

Skandalen kommer nu til at få et retsligt efterspil, da festivaldeltageren Daniel Jung ifølge BBC har hyret den kendte advokat Mark Geragos og nu har sagsøgt arrangørerne, heriblandt den kendte rapper Ja Rule, for 100 mio. dollars, svarende til omkring 680 mio. kr.

I søgsmålet påstås det, at arrangørerne måneder i forvejen var klar over, at festivalen ville bringe samtlige deltagere i fare.

»Festivalens mangel på mad, vand, ly og medicinsk behandling skabte farlige og paniske situationer blandt deltagerne, der med ét fandt dem selv strandet på en øde ø uden basale nødvendigheder,« står der ifølge BBC i søgsmålet.

Fyre Festival var slået op som en festival for rige unge, der havde betalt op mod 90.000 kr. for at prøve noget unikt.

Hvad de op mod 7.000 festivalgæster i stedet mødte, var kaotiske tilstande, da de landede på øen.

Et af hovednavnene på festivalen, Blink 182, havde aflyst, maden var mere eller mindre ikke-eksisterende, og de private luksusvillaer, som festivaldeltagerne var blevet lovet, viste sig i stedet at være efterladte nødhjælpstelte.

På Twitter sammenlignede flere gæster situationen med filmserien "Hunger Games" og klassikeren "Fluernes Herre", hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle.

Derudover var der rapporter om vilde hunde, der truede gæsterne på stranden.

På Twitter er der da også dukket mange billeder og videoer op, som angiveligt viser de forhold, deltagerne blev mødt af på Bahamas.

På sin hjemmeside har Fyre Festival undskyldt og tilbudt alle deltagere at få deres penge tilbage. Arrangørerne undskylder sig med, at de »simpelthen ikke var klar på«, hvor stor festivalen ville udvikle sig til at være.

»Vi besluttede os for bogstaveligt talt at bygge en by op. Vi satte vand- og affaldshåndtering op, fik fløjet en ambulance ind fra New York og chartrede 737 fly til at transportere vores gæster fra Miami. Vi troede, vi var klar, men så kom alle,« skriver Fyre Festival på sin hjemmeside og fortæller, at arrangørerne blev overvældet af de mange gæster.

Det var Ja Rule, der stiftede Fyre Festival sammen med entreprenøren Billy McFarland.

Læs også
Top job