0

Stadil og Hummel hugger ny topchef i Bestseller

Hummel får ny adm. direktør - og valget er faldet på en direktør fra modemilliardær Anders Holch Povlsens koncern.

Allan Nielsen skifter fra et job hos Bestseller til stillingen som adm. direktør i Hummel, der har Christian Stadil (i forgrunden) som ejer. Foto: Benjamin Nørskov

Den danske sportskoncern Hummel kaprer en ny topchef fra modegiganten Bestseller. Hummels ejer Christian Stadil præsenterede mandag formiddag Allan Vad Nielsen som ny adm. direktør i selskabet.

Allan Vad Nielsen kommer til Hummel fra en post som regional direktør i Bestseller med ansvaret for salget i Canada, USA, Storbritannien, Irland og Australien. Han har desuden været en del af topledelsen i Bestseller, der ejes af modemilliardær Anders Holch Povlsen.

Virksomheden
 • Hummel-virksomheden blev etableret i 1974 af håndboldspilleren Jørgen Vodsgaard og fik siden en række sportsstjerner som Allan Simonsen, Henning Jensen og Frank Arnesen med i ejerkredsen.
 • Navnet blev for alvor slået fast i 1980' erne gennem sponsorater med bl.a. det danske fodboldslandshold, men i 1992 kollapsede selskabet, hvorefter det blev genrejst af nye ejere.
 • Søren Schriver blev hentet ind som direktør i 1993 fra Reebok, og gennem årene udviklede firmaet sig en solid overskudsforretning.
 • I 2015 havde Hummel-koncernen et overskud på 108 mio. kr. før skat.
 • Christian Stadil blev via Thornico A/S medejer af Hummel i 1998, og året efter blev han eneejer.

Nu skifter han til en anden familieejet virksomhed - nemlig Hummel med hovedsæde i Aarhus. Bestyrelsesformand Christian Stadil ejer gennem familiekoncernen Thornico sports- og modeselskabet.

Stadil har siden februar i år også været adm. direktør for Hummel. Under stor dramatik valgte han at bortvise den daværende chef, Søren Schriver, efter anklager om alvorlige uregelmæssigheder i forbindelse med selskabets tyrkiske datterselskab. En sag, som er endt med politianmeldelse af Søren Schriver, der omvendt har anlagt sag mod Stadil-familien for uberettiget bortvisning.

Christian Stadil fortalte i den forløbne uge til Finans, at den nye adm. direktør sammen med ham og ledergruppen i Hummel skal lægge en ny strategi for selskabet. Ejeren understregede dog, at der er lagt op til både en fordobling af omsætningen inden for en kortere årrække, øget satsning på digitalisering med onlinesalg samt udrulning af flere egne butikker.

Ejeren
 • Familiekoncern med en lang række selskaber og aktiviteter.
 • Ejes af Christian Stadil, som er adm. direktør, mens hans far Thor Stadil er aktiv bestyrelsesformand.
Koncernen er delt op i en række divisioner:
 • Shipping med rederiet Thorco Shipping.
 • Sport og fashion med Hummel.
 • Real estate med aktiviteter inden for ejendomme.
 • Investments med ejerandele i bl.a. selskaber som AllUnite, Tattoodo, Woomio og Tradono, Firtal Group og Stine Goya.
 • Packaging med flere selskaber og bl.a. en majoritetspost i børsnoterede Hartmann.
 • Food og Food Technology med selskaber som Sanovo, Lactosan og en stribe andre.

Hverken modeselskabet Thornico eller Hummel har endnu ifølge Christian Stadil lukket bøgerne og dermed regnskaberne for 2016. Det sker først senere på måneden. Han oplyser dog, at omsætningen i Hummel Holding A/S i fjor for første gang nåede 1 mia. kr. I 2015 var tallet 834 mio. kr.

»Vi skal nu med en ny ledelse have løftet Hummel, så vi i første omgang inden for en kortere årrække når de 2 mia. kr. i direkte omsætning. Og derefter gerne vokse endnu mere,« sagde Christian Stadil til Finans.

BRANCHENYT
Læs også