Erhverv

Teslas solcelletag kommer til at »betale sig selv«

Tesla har offentliggjort priserne på det kommende solcelletag.

Kunder verden over kan nu forudbestille det solcelletag, som ses her. Foto: Tesla via AP.

De skulle ligne teglsten og koste næsten det samme, men producere bæredygtig energi. Det var hele pointen med det solcelletag, som Tesla i oktober i fjor offentliggjorde lanceringen af. Nu er prisen på taget blevet offentliggjort på Teslas hjemmeside.

Det skriver E24.

I USA kommer taget til at koste knapt 150 kr. pr. kvadratfod og dermed omtrent 1.600 kr. pr. kvadratmeter, ifølge E24. Et tag på knapt 280 kvadratmeter vil dermed komme til at koste 444.795 kr.

Til sammenligning ville et normalt teglstenstag på samme størrelse koste omtrent 308.000 kr. at få lavet, skriver Business Insider. Men ifølge Tesla vil prisforskellen i sidste ende ikke være så stor. Faktisk tværtimod:

»Solcelletaget koster mindre end konventionelle tage, for i de fleste tilfælde vil det til slut betale sig selv ved at reducere eller eliminere husets elregning. I mange tilfælde vil reduktionen af elregningen være større end omkostninger på taget,« skriver selskabet ifølge E24.

Danskere kan også allerede nu bestille solcelletaget, skriver Tesla på hjemmesiden, men det er endnu uvist, hvornår produktionen går i gang i Danmark. De første af Teslas solcelletage forventes installeret i USA i løbet af juni 2017, skriver virksomheden.

I firmaets seneste kvartalsrapport advarer Tesla dog om forsinkelser både i produktionen af solcelletaget og den nye elbil, Model 3, skriver E24.

Læs også