Erhverv
0

Uber-arving politianmeldt

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har politianmeldt appen UBR City, der - med klar inspiration fra kørsels-appen Uber - tidligere i dag blev lanceret.

Uber har forladt Danmark, men andre forsøger at overtage hvor tjenesten slap - senest altså nu politianmeldt UBR City. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar

En ny dansk app, der skulle tage over hvor det amerikanske firma Uber slap, er blevet politianmeldt bare en håndfuld timer efter den i formiddags blev præsenteret.

Det oplyser anmelderen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, i en kortfattet pressemeddelelse.

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d.d. politianmeldt UBR City for en mulig overtrædelse af taxiloven. Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt UBR City overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse – det vil sige i strid med bestemmelsen i taxilovens §1, stk. 1,« siger vicedirektør Keld Ludvigsen fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ifølge meddelelsen og gør klart, at man er klar til at følge op med anmeldelser af yderligere konkurrenter på markedet:

»Styrelsen overvåger i øvrigt løbende markedet for personbefordring og vurderer herunder lovligheden af nye services, som lanceres.«

Styrelsen anmeldte for mindre end en måned siden en anden app, Habil, med samme begrundelse.

Uber forlod efter en omfattende politisk strid, der endte med en ny Taxi-lov, Danmark tidligere på året efter at have opereret i Danmark i lidt mere end to år.

BRANCHENYT
Læs også