0

Coop skal betale millionbøde til Heca Direct i tvist om arbejdstøj

Det er i overkanten, men vi er alligevel tilfredse, siger Coop om ny dom fra Sø- og Handelsretten.

Arbejdstøj brugt af ansatte i en række dagligvarekæder, herunder Kvickly, var centrum i en tvist mellem Coop og tøjvirksomheden Heca Direct, der mandag fandt sin afgørelse i Sø- og Handelsretten. Kvickly-uniformen på dette billede har ikke nødvendigvis noget at gøre med tvisten. Foto: Gregers Tycho

Danmarks største dagligvarekoncern, Coop Danmark, skal punge lidt over 2,3 mio. kr. ud til tøjfirmaet Heca Direct fra Thisted.

Det har Sø- og Handelsretten mandag fastslået i en dom, hvor Coop Danmark blev kendt skyldig i brud på en aftale mellem de to parter omkring køb af arbejdstøj til Coop Danmarks ansatte i Kvickly.

Dog havde Heca Direct krævet mere end 10 mio. kr. fra Coop Danmark, og samtidig blev Coop Norge og Coop Trading, der var sagsøgt for sammenlagt 12 mio. kr., frifundet i sagen.

Coop Danmark er tilfreds med dommen, selvom den ikke fik det udfald, dagligvaregiganten havde håbet på.

»Vi synes, at de 2,3 mio. kr., der skal betales til Heca Direct, er i overkanten. Men i betragtning af at det er en tiendedel af, hvad der blev krævet i erstatningskrav, er vi tilfredse. Derfor overvejer vi også lige nu, om det vil være umagen værd at få sagen prøvet ved Landsretten,« siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til Finans.

Mens Coop Danmark er blevet idømt en millionbøde, har Sø- og Handelsretten slået fast, at Heca Direct skal betale både Coop Danmark, Coop Norge og Coop Tradings sagsomkostninger, der sammenlagt beløber sig til omkring 500.000 kr.

Finans har været i kontakt med Heca Directs direktør, Henrik Rousgaard Christensen, men han ønskede mandag ikke at udtale sig, da han først skal have læst dommen ordentligt igennem.

Coop Norge havde rejst et modkrav i sagen på omkring 80.000 kr., men dette beløb blev Heca Direct frifundet for at skulle betale.

Heca Direct leverede gennem en periode arbejdstøj til ansatte i kæder som Kvickly, SuperBrugsen og Fakta i Danmark. Men i februar 2015 opsagde Coop samarbejdet med virkning fra den 31. oktober 2015.

Heca Direct mente dog, at forskellige dele af Coop havde misligholdt aftalen, der gav det jyske tøjfirma mulighed for at matche tilbud fra andre leverandører.

Den påstand fik Heca Direct mandag rettens ord for i forhold til en enkelt kollektion til Kvickly, men ellers blev Coop frifundet i de andre påstande.

BRANCHENYT
Læs også