Erhverv

Danske arbejdspladser har ikke taget stilling til Facebook i arbejdstiden

67 procent af arbejdspladserne har ikke taget stilling til, om du må logge på sociale medier eller tjekke private mails i arbejdstiden.

Kan man sidsestille brugen af sociale medier med en snak ved kaffemaskinen? Det mener lokalformanden i Lederne Østjylland, Rasmus Mortensen. Foto: AP Photo/Noah Berger

Må du være på Facebook i arbejdstiden?

Det kan være svært at vide, for hele 67 procent af danske arbejdspladser har ikke eller kun løst taget stilling til, om du må logge på sociale medier, bruge internettet eller tjekke private mails i arbejdstiden.

Det viser en undersøgelse af ingeniørforeningen IDA.

Det skriver DR Østjylland.

Det kan være problematisk, siger lokalformand i Lederne Østjylland Rasmus Mortensen.

- Man bør have en dialog omkring, om man bør have en regel eller politik omkring sociale medier i arbejdstiden, siger han til DR Østjylland.

Han mener, at politikken kommer an på, hvilken branche man er i. For eksempel vil det måske være irriterende for kunden at se ekspedienten i tøjbutikken være på Facebook i stedet for at ekspedere.

- Det giver nogle udfordringer for medarbejderne i forhold til, hvad de må, og hvad de ikke må, og det giver nogle udfordringer for arbejdsgivere og ledere i forhold til, hvad man kan bede sine medarbejdere om, siger Rasmus Mortensen.

Samtidig er sociale medier nemlig en nyhedsstrøm, hvor man kan finde informationer på linje med Google, mener han.

Rasmus Mortensen er også direktør i firmaet Garuda, og han mener, at brug af sociale medier er på lige fod med en snak ved kaffemaskinen.

I hans virksomhed har de ikke en politik, men nogle guidelines til hvordan man for eksempel er på Linkedin, og at det er helt legitimt at bruge Facebook i arbejdstiden også til privat brug.

- Som leder i dag synes jeg, at det er meget væsentligt, at medarbejderne får et afbræk i hverdagen. Om de bruger det på sociale medier, eller om de går en tur, det står dem frit for, siger han til DR Østjylland.

Generelt ser han en fordel i at tillade sociale medier på arbejdspladsen.

- Jeg tror, at det giver dem en fornemmelse af en stor grad af fleksibilitet og selvstændighed i stedet for at være i et miljø, hvor man bliver kontrolleret hver dag.

BRANCHENYT
Læs også