Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Brexit er en kamp om at tabe mindst

Analyse: Forhandlingerne om briternes udtræden af EU er et slagsmål om milliarder og om at undgå, at andre medlemslande får lignende "gode" ideer.

Brexit - britisk farvel til EU
Protesters carry European Union (EU) flags in front of Big Ben during a Unite for Europe march to protest Brexit in central London, on March 25, 2017. Photo: Luke MacGregor.

EU og Storbritanniens armlægning om brexit giver i forhold til den offentlige retorik ofte mindelser om en tur i børnehaven. Men store milliardbeløb og EU's sammenhængskraft er i spil i forhandlingerne, og begge parter kommer til at tabe på verdenshistoriens dyreste skilsmisse, lyder vurderingen fra bl.a. det danske embedsapparat.

»Begge parter kommer til at tabe. Det er ikke et nulsumspil, men et negativt sumspil. Forhandlingerne handler om, hvem der taber mest og mindst. Målet fra EU's side er at minimere den økonomiske ulykke, ikke at straffe UK på trods af, at man af og til kan høre et par skadefro franskmænd,« lyder vurderingen fra den danske embedsmænd, der giver sin vurdering på betingelse af anonymitet...

BRANCHENYT
Læs også