Erhverv

Johan Bülow slipper topposten i sit lakridsimperium

Stifteren af Lakrids by Johan Bülow træder tilbage som topchef og bliver i stedet kreativ direktør. Hans afløser er fundet.

Johan Bülow, stifter af lakridsproducenten Lakrids by Johan Bülow. PR-foto.

Den danske lakridsvirksomhed Lakrids by Johan Bülow, der de senere år er vokset eksplosivt både herhjemme og i udlandet, får ny topchef.

Stifter og adm. direktør Johan Bülow stopper og bliver erstattet af Frederik Nilsson, der har en fortid i fødevaregiganten Nestlé. Johan Bülow fortsætter dog som kreativ direktør.

Det skriver Berlingske Business.

Johan Bülows afgang kommer cirka et år efter, at han solgte en stor del af sit lakridsimperium til den svenske kapitalfond Valedo Partners. Dermed gav Johan Bülow slip på ejerskabet af den virksomhed, som begyndte hjemme i hans mors køkken i Svaneke i 2007.

Nu slipper han så også posten som øverste chef.

Lakrids by Johan Bülow har egne butikker i Danmark, Norge, Tyskland og Finland og sælger sin gourmetlakrids til over 1.800 specialbutikker i 20 lande. Omsætningen i virksomheden er i den trecifrede ende af millionskalaen, og sidste år tjente lakridsfabrikanten 14 mio. kr. efter skat.

Frederik Nilsson, der nu skal styre lakridsforetagendet, har siden 2005 arbejdet for den schweiziske Nestlé-koncern, hvor han især har arbejdet med Nespresso-brandet.

Læs også
Top job