Serier

Haves: En brændende platform Ønskes: Lønmodtagere, der er bange for ild

Analyse: Hvis uddannelse virkelig er den eneste vej frem, tyder ny undersøgelse på, at især fagbevægelsen står med en kæmpe opgave i at informere om, at medlemmerne skal uddanne sig livet igennem.

Disruption: Spillereglerne ændres
Næste runde af trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter begynder inden længe med fokus på efteruddannelse. Men danskerne mener generelt ikke, at de har brug for det. 
Arkivfoto: Jens Dresling

Sidste år kørte en lastbil 2.000 kasser med Budweiser-øl 200 kilometer på I-25-motorvejen i Colorado i USA. I bilen sad en af de 1,7 mio. chauffører i USA, der tjener deres penge ved at holde landet forsynet.

Men chaufføren kørte ikke lastbilen. Han sad i kabinen omme bag i. I løbet af et årti kan meget se anderledes ud, lød konklusionen i det anerkendte MIT Technology Review, og chauffører er langt fra den eneste gruppe, der kan se frem til markant anderledes arbejde og konkurrence fra robotter, algoritmer eller computere i en sådan grad, at deres job kan være i fare for at blive ændret radikalt eller helt forsvinde...

Læs også
Top job