Erhverv

Først fik British Airways en trecifret millionregning - nu truer kabinepersonalet med at strejke

De ansatte vil have deres rejsefordele tilbage.

En teknisk fejl forårsagede forsinkelser og aflysninger 75.000 passagerer, da de skulle rejse med British Airways - og flyselskabet måtte efterfølgende betale knapt 850 mio. kr. i kompensationer til passagererne. Foto: Kirsty Wigglesworth. Foto: AP/ Kirsty wigglesworth

Blot dage efter, at et teknisk problem forårsagede forsinkelser og aflysninger for knapt 850 mio. kr., står British Airways nu over for endnu en potentielt dyr affære: Kabinepersonalet truer med strejke.

Det skriver Bloomberg.

Fra den 16. til 19. juni har medlemmer af fagforeningen Unite meddelt British Airways, at de vil strejke fra deres arbejde som kabinepersonale. Det gør de i protest mod flyselskabets beslutning om at tage rejsefordele fra alle de ansatte, der i forbindelse med lønforhandlinger har deltaget i 26 dages strejke tidligere i år.

»At straffe personalet for at bruge legitime metoder til at nå en lønaftale er en kultur, som Unite ikke kan acceptere og en kultur, som i sidste ende vil skade British Airways brand,« siger Unites vicegeneralsekretær Howard Beckett til Bloomberg.

Unite og British Airways har forhandlet kabinepersonalets løn på plads, men fordi British Airways fastholder, at de strejkende ikke længere skal have lov til at flyve gratis med flyselskabet, har Unite endnu ikke præsenteret aftalen for sine medlemmer.

 

En talsperson fra British Airways vurderer, at endnu en strejke ville være »komplet unødvendig«.

Unite forsikrer om, at strejken ikke vil have indflydelse på rejseplaner.

BRANCHENYT
Læs også