Erhverv

Teslas model X leverer historisk sikkerhedspræstation

Elbilfabrikanten Tesla har overgået alle andre biler inden for SUV-klassen.

Elon Musk fra Tesla er en af et stigende antal amerikanske topchefer, der offentligt udtaler sig mod præsident Trump. En så åbenlys konfrontation mod en siddende præsident er ikke set siden den industrielle revolution. Foto: AP/ Marcio Jose Sanchez.

Som den første SUV nogensinde har Teslas model X fået den perfekte score, når det handler om sikkerhed. Bilen har som den første i sin klasse fået fem stjerner i National Highway Traffic Safety Administrations test af biler.

Ingen har før model X formået at få fem stjerner, fordi SUV'er traditionelt har en relativt høj risiko for at kunne rulle rundt, skriver CNN Money.

Årsagen til succesen er bilens tunge lithium batteri, som giver bilen den stabilitet, som andre SUV'er altså ikke kan klare. Det er netop den stabilitet andre SUV'er mangler og som har bevirket, at der aldrig er opnået mere end fire stjerner på den front for bilklassen.

Det er i øvrigt ikke mere end knap to måneder siden, at netop Teslas Model X var genstand for opmærksomhed af den mere negative karakter.

I slutningen af april 2017 blev 53.00 af Teslas biler kaldt tilbage til værkstedet fra hele verden. Elbilproducenten havde ved den lejlighed konstateret en fejl i parkeringsbremsen på de biler - af mærkerne Model S og Model X - der blev bygget mellem februar og oktober 2016.

Tesla er ejet af milliardæren Elon Musk, og selskabet er kommet yderst godt fra start i 2017, hvor man i årets første tre måneder leverede mere end 25.000 elbiler. Det er en fremgang på 69 procent i forhold til året før.

Ikke siden 2010, hvor selskabet solgte sine første biler, har Tesla haft så mange ordrer.

Det øgede salg kunne også aflæses direkte i regnskabet, hvor omsætningen lød på 2,7 milliarder dollar i første kvartal.

BRANCHENYT
Læs også