Erhverv

Carlsberg-topchef i angreb: Trump-exit har givet os mere energi

Cees 't Hart ser øget fokus på grøn omstilling, efter at USA's præsident har trukket landet ud af Paris-aftalen.

Carlsberg-topchef Cees 't Hart Foto: Carlsberg

Ingen C02-udledninger fra bryggerierne når vi når 2030 - og halvt så højt vandforbrug.

Sådan lyder nye klimamål fra bryggerikæmpen Carlsberg ifølge en pressemeddelelse - og ifølge topchef Cees 't Hart er det et mål, som Carlsberg stræber endnu hårdere efter at nå i lyset af den amerikanske exit fra Paris-aftalen om lavere C02-udledninger.

»Folk i Carlsberg har fået mere energi, efter at Trump sagde nej til Paris-aftalen. Vi føler, at vi kan tage ansvaret i vor egne hænder og ikke behøver være afhængige af politikere her. Du kan argumentere for, at det bare er en dråbe i havet, men hvis alle siger det, kommer vi ingen vegne,« lyder det ifølge flere internationale medier fra 't Hart om de nye mål.

De nye mål går også efter, at 100 pct. af Carlsbergs elektricitet fra 2022 skal komme fra vedvarende kilder, lyder det i pressemeddelelsen fra Cees 't Hart:

»Vi har forpligtet os til at reducere vores CO2-udledninger til nul og halvere vandforbruget på bryggerierne senest i 2030. De første skridt på vejen bliver at gå over til 100 pct. elektricitet fra vedvarende kilder fra 2022 og at samarbejde med partnere om at beskytte de fælles vandressourcer i udvalgte områder med knaphed på vand.«

»Jeg er sikker på, at opfyldelse af disse mål vil være med til at forbedre vores effektivitet, mindske risici og opbygge en mere robust virksomhed, der lever i harmoni med lokalsamfundene og miljøet.«

BRANCHENYT
Læs også