Erhverv

Bilejere kræver 4,5 mia. dollar i refusion fra Volkswagen

Refusion til utilfredse bilejere og bøde for dieselskandalen, kan koste Verdens største bilproducent 30 mia. dollar.

Foto: AP/ Luca Bruno

Volkswagen udfordres i Europa, hvor 180.000 utilfredse bilejere er gået sammen for at kræve fuld tilbagebetaling for alle køretøjer påvirket af bilkæmpens dieselskandale. Det samlede refusionskrav lyder på 4,5 mia. dollars.

Det skriver Financial Times.

Flere analytikere vurderer, at kundeaktionen vil fejle. Dog understreger aktionen, at skandalen fortsætter for VW og truer selskabets omdømme.

Gruppen Stichting Volkswagen Car Claim forsøger at sørge for, at europæiske kunder samlet kan få refusion. Efter fejlslagne dialoger med VW vil gruppen nu gå den juridiske vej og ventes at bringe sagen for domstolene i efteråret.

I 2015 indrømmede VW, at mere end en halv million biler i USA var blevet udstyret med software, der muliggjorde, at bilerne kunne udlede op til 40 gange mere niveau af kvælstofilte end tilladt. I Europa, hvor 9 mio. biler var udstyret med lignende software, har VW længe nægtet at have gjort noget ulovligt.

Indtil videre har skandalen kosten selskabet omkring 24 mia. dollar i bøder, forbrugerkompensation og tilbud om tilbagekøb af de berørte køretøjer.

BRANCHENYT
Læs også