Erhverv
0

Er dette verdens dyreste p-plads?

I Hong Kong er en parkeringsplads solgt for knap 4,5 mio. kr.

Den dyre parkeringsplads befinder sig ved Upton boligkompleks i Hong Kong. Foto: Exploringlife/Wikimedia Commons.

Når man køber en bil, er det vigtigt at have et sted at parkere den. Men det er nok de færreste, som vælger at bruge flere millioner på det perfekte sted at parkere køretøjet.

I maj blev en parkeringsplads afsat i Hong Kong til en salgspris i omegnen af 4,42 mio. kr. Der er tale om en rekordhøj salgspris, skriver Bloomberg, som citerer den kinesiske avis Ming Pao.

Parkeringspladsen befinder sig ved boligkomplekset Upton, hvor rekorden for den dyrest solgte parkeringsplads også tidligere blev slået.

Kvadratmeterprisen for parkeringspladsen på 17,5 kvadratmeter ligger altså på over 252.000 kr. pr. kvadratmeter. Den samlede pris på parkeringspladsen overgår altså prisen på en række boliger i byen.

Hong Kong har længe været kendt for sine høje ejendomspriser, og selvom regeringen forsøger på at begrænse stigningen i boligpriserne, eksempelvis ved at beskatte boligkøb, fortsætter priserne med at skyde i vejret. Og netop denne beskatning kan gå hen og stimulere investeringer i erhvervsboliger eller parkeringspladser, fortæller Bloomberg Intelligence-analytikerne Patrick Wong og Francis Chan.

Sidste måned blev et parkeringskompleks i selvsamme by købt for knap 20 mia. kr. af Henderson Land Development Co., som planlægger at omdanne bygningen til kontorer.

BRANCHENYT
Læs også