Erhverv

Nu koster gourmetmenuen oftest en tusindlap - måske endda to

Der er trods alt ikke tale om hyperinflation a la Zimbabwe eller Venezuela, men menupriserne på de danske og især de københavnske gourmetrestauranter er eksploderet.

Rasmus Kofoed er køkkenchef på restauranten Geranium, som med tre Michelin-stjerner i bagagen kan tillade sig at tage 2000 kr. for stedets menu. Foto: Ivan Riordan Boll

Der er sket et skred i priserne på de danske gourmetrestauranter. Især den københavnske gastronomiscene har formået at udnytte sin popularitet og status som europæisk madmekka til at lukrere på at kunne sætte priserne kraftigt i vejret.

Mens man ude i Europa i de seneste fem år har kæmpet for at få inflationen op på beskedne 2 pct., forholder det sig stik modsat, når man skal ud at betale for dansk gastronomi. Her kan priserne snildt være steget over 50 pct. på fem år, så man mange steder med sikkerhed skal et godt stykke over 1000 kr. for at få en gourmetmenu...

Læs også
Top job