Erhverv

Tyskland er klar til at straffe Facebook og Twitter med millionbøder

Fredag har Tyskland vedtaget en ny lov, der kan betyde bøder på op til 50 mio. euro til sociale medier, hvis de ikke er hurtige nok til at fjerne hadefuldt indhold.

Facebook er et af de sociale medier, som er i den tyske regerings søgelys, når det kommer til spredning af hadefuldt indhold eller indhold, der opildner til vold. Foto: AP Photo/Noah Berger

Facebook, Twitter og andre sociale medier risikerer nu at skulle betale mange millioner i bøder for hadefuldt indhold på deres platforme. Tyskland har vedtaget en ny lov, der straffer virksomhederne, hvis de ikke har fjernet indholdet inden for 24 timer, skriver The Verge. Bøderne ligger i spændet fra 5 mio. euro til 50 mio. euro - svarende til mellem 37-372 mio. kroner.

Virksomhederne skal straffes med bøder for indhold, der er åbenlyst ulovligt og er hadefuldt, æreskrænkende eller opildner til vold.

»Erfaringer har vist, at de store platform-aktører ikke opfylder deres forpligtelser uden politisk pres, og derfor er denne lov meget nødvendig,« skriver Tysklands justitsminister, Heiko Maas, på ministeriets hjemmeside.

Til The Verge siger en talsperson fra Facebook:

»Vi mener, at man finder de bedste løsninger, når regeringen, civilsamfundet og industrien samarbejder, og vi mener ikke, at denne lov, som den ser ud nu, ikke vil forbedre indsatsen mod at takle dette vigtige problem i samfundet.«

Talspersonen forsikrer samtidig, at Facebook vil fortsætte med at gøre alt, hvad virksomheden kan for at sikre, at sikkerheden er i orden for brugerne af platformen.

I 2015 indgik Facebook, Twitter og Google ellers en aftale med den tyske regering om at fjerne tekst, foto eller video fra deres platforme, som er hadefuldt, inden for 24 timer, men en rapport fra justitsministeriet fra 2017 har vist, at virksomhederne ikke levede op til deres forpligtelser.

Læs også
Top job