Lars Larsen: Mine børn skal føre Jysk videre

Jysk-stifteren har forfattet et 24 siders manifest forud for generationsskiftet i milliard-koncernen.

Lars Larsen åbnede sin første Jysk-forretning i Aarhus i 1979 og har i dag omkring 2.400 butikker i 43 lande. Foto: Benjamin Nørskov

Det er Lars Larsens to børn, Jacob og Mette Brunsborg, der en dag skal overtage Jysk-koncernen.

Det slår stifteren af milliard-koncernen fast overfor Midtjyllands Avis.

»Det har altid været sådan - og vil altid være sådan - at mine to børn arver det hele,« siger han til avisen og uddyber, at hans to børn kommer til at sidde på 45 pct. af Jysk hver.

Der har tidligere været spekuleret i, hvordan Lars Larsen ville håndtere generationsskiftet i sit livsværk, Jysk.

I oktober sidste år fortalte stifteren nemlig, at han ville lægge magten i Jysk hos en professionel fondsbestyrelse frem for at forære hele arven og magten til sine to børn.

»Jeg har set nok elendigheder omkring de gamle systemer, hvor det altid er den førstefødte, der skal overtage en virksomhed. Og det ville da være meget mærkeligt, hvis det lige skulle være den bedste,« sagde Lars Larsen i oktober til Berlingske.

Men det bliver altså ikke mere end 10 pct., som en fond kommer til at arve, og magten kommer derfor primært til at ligge hos arvingerne.

»Fonden træder først i kraft den dag, jeg ikke er her mere, og dens eneste opgave er at træde til, hvis familien ikke kan blive enige om tingene. I det tilfælde bliver fonden den øverste magt,« siger Lars Larsen til Midtjyllands Avis.

Jysk-stifteren har i forbindelse med det fremtidige generationsskifte ifølge avisen forfattet et detaljeret, 24 siders manifest, hvori det beskrives, hvordan virksomheden skal drives, når han ikke længere selv sidder ved roret.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS sundhedsbranchen, hvor genmanipulation og en banebrydende afløser for penicillin er under mikroskopet.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også