Ib Kunøes pallefirma låste ansatte ude efter konkurs: Nu er firmaet overtaget

Automatiseringsvirksomheden Bila overtager samtlige aktiviteter i Dan-Palletiser, der for nylig blev erklæret konkurs.

Den kendte erhvervsmand Ib Kunøe og hans familie smed selv håndklædet i ringen i forhold til firmaet Dan-Palletiser for nylig. Nu er pallefirmaet overtaget af Bila. Foto: Søren Brissing

Da omkring 100 ansatte i virksomheden Dan-Palletiser den 28. juni troede de skulle møde ind til en normal arbejdsdag, blev de mødt af låste døre.

Låsene på virksomhedens fabrik, der ligger i Vemmelev mellem Korsør og Slagelse, var simpelthen blevet udskiftet, fordi Dan-Palletiser dagen forinden var blevet erklæret konkurs ved skifteretten i Næstved.

Det var det nu tidligere ejerselskab Consolidated Holdings med erhvervsmanden Ib Kunøe i spidsen, der begærede Dan-Palletiser konkurs.

I årene op til konkursen havde Dan-Palletiser da også tabt mange millioner. Senest blev det til et underskud på næsten 18 mio. kr. for virksomheden, der er specialist inden for palleteringsanlæg til især fødevareindustrien.

Dan-Palletiser nåede dog "kun" at være under konkurs i knap et par uger. For mandag har automatiseringsvirksomheden Bila fra Nykøbing Mors overtaget samtlige aktiviteter i den konkursramte virksomhed.

Det oplyser Bila i en pressemeddelelse.

»Vi er meget glade for nu at have lavet en aftale om overtagelse af samtlige aktiviteter i Dan-Palletiser. Det er vores vurdering, at Dan-Palletisers produkter supplerer vores egne palleteringsløsninger rigtig godt,« siger Jan Bisgaard Sørensen, adm. direktør i Bila, i pressemeddelelsen.

Dan-Palletiser kommer til at fortsætte under sit nuværende navn til trods for det nye ejerskab, og det er til stor glæde for medarbejderne i den konkursramte virksomhed.

»Vi er naturligvis utroligt glade og taknemmelige for at kunne fortsætte - endda under samme navn. Bila er det perfekte match for os, og vi ser en lang række synergier på tværs af de to virksomheder,« siger Simon R. Sørensen, driftsdirektør i Dan-Palletiser.

Dog kommer det nye ejerskab til at have den konsekvens, at Dan-Palletiser skal effektiviseres, og at en række medarbejdere derfor skal fyres.

»Vi skal dog huske, at alternativet var en fuldstændig lukning af virksomheden. Derfor er det positivt, at godt 50 af vores medarbejdere nu kan beholde deres job. Derudover har vi en klar målsætning om på sigt igen at øge antallet af arbejdspladser her i Vemmelev,« siger Simon R. Sørensen.

Dan-Palletiser har rødder tilbage til 1976 og blev i 2008 overtaget af Kunøe-familien, som altså nu igen er ude af virksomheden.

Læs også