Serier
0

Theresa May lover japanere gode forhold og mange millioner efter Brexit

Den engelske regering har i hemmelige breve lovet to af verdens største bilproducenter gode vilkår og millioner til uddannelse af de ansatte efter Brexit. Det fik Toyota til at investere lidt over 2 mia. kr.

Brexit - britisk farvel til EU
Inden forhandlingerne mellem EU og Storbritannien gik i gang, lovede Theresa Mays regering gode vilkår efter skilsmissen til japanske bilproducenter, hvis de investerede i England. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert

Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien om den kommende skilsmisse er endnu kun i sin begyndelse, men det har gjort alverdens multinationale selskaber urolige for, hvilke forhold de kan se frem til.

Det gælder bl.a. de japanske bilproducenter Toyota og Nissan (Renault-Nissan, red.), der er to af verdens tre største bilprodenter, og som sammen med Honda står for halvdelen af alle biler, der bliver produceret i England.

Så da Toyota i marts valgte at lægge lidt over 2 mia. kr. i udvidelse af produktionen i Burnaston, var det ikke en beslutning baseret alene på et sats.

Det skriver Reuters.

http://www.reuters.com/article/us-britain-eu-toyota-exclusive-idUSKBN19Z1VG

Beslutningen, som skulle være truffet i december, er truffet efter et brev fra den engelske regering, der oven i tilskud på over 160 mio. kr. til uddannelse af de ansatte

»De fik en bunke varme ord magen til dem, som Nissan fik til deres el-biler, nemlig en forpligtelse til at uddanne de ansatte og sikre konkurrenceevnen af den britiske bilindustri,« siger en kilde til Reuters.

Reuters havde søgt aktindsigt i brevet hos erhvervsministeriet, hvilket blev afvist med begrundelsen, at det både var »kommercielt særdeles følsomt« og »sandsynligvis medføre skade for selskabets kommercielle interesser, hvis det blev offentliggjort.«

Toyota, der står for ca. 10 pct. af de 1,7 mio. biler, der produceres i England, har afvist at kommentere på brevet.

BRANCHENYT
Læs også