Erhverv

Investorer sagsøger firmaet bag Grenfell Towers isolering

Et gruppesøgsmål om bedrageri rammer nu fabrikanten.

Den ydre isolering i Grenfell Tower virkede som »benzin på fast form«, da branden brød ud og dræbte 80 mennesker i juni. Nu vil isoleringsfabrikantens egne investorer  have dækket deres tab. Foto: Frank Augstein/AP Photo

Isoleringen virkede som »benzin på fast form«, lød det, efter London-bygningen Grenfell Tower var brændt til grunden. Og det får nu konsekvenser for det amerikanske selskab, Arconic, som har produceret og solgt byggematerialet.

Arconics egne investorer har nemlig fremsat et gruppesøgsmål om bedrageri, skriver CNN.

Mindst 80 mennesker blev dræbt i branden, der blev hjulpet godt på vej af Arconics meget brandfarlige ydre isolering. Det faktum afspejledes også i fabrikantens aktier, der faldt med omtrent 20 pct. i tiden efter branden. Selvom selskabet siden har fået dækket nogle af sine tab, sagsøger investorerne nu for at få dækket de »betydelige tab og skader«, de led efter branden samt en yderligere erstatning.

I gruppesøgsmålet lyder anklagen, at Arconic ikke har været åben om, hvor brandfarlig isoleringen var, og derfor har været misledende om selskabets politik i forhold til overholdelse af regler og standarder.

Arconic har ikke kommenteret søgsmålet, men har tidligere udtalt, at isoleringen ér tilladt inden for britiske byggereguleringer - og derfor har Arconic heller ikke forbrudt sig mod dem, forstås. Arconic udtaler til CNN, at man sælger sine produkter med »en forventning om, at de bliver brugt i systemer, der er i overensstemmelse med lokale byggereguleringer«.

Alligevel har Arconic bremset salget af isoleringsmaterialet efter branden i Grenfell Tower.

BRANCHENYT
Læs også