Dansk butikskæde runder skarpt hjørne

Flying Tiger Copenhagen åbner i disse dage butik nummer 800.

Flying Tiger Copenhagens første butik åbnede i København i 1995. Dengang hed kæden blot Tiger. Foto: Katrine Marie Kragh

Det er kun de færreste danske virksomheder, der kan prale af at have hundredevis af butikker på verdensplan. En af dem er dog Flying Tiger Copenhagen, som fredag d. 21. juli åbnede en butik i den nordfranske by, Reims. Det betyder, at virksomheden runder 800 butikker i verden. Det skriver Flying Tiger Copenhagen i en pressemeddelelse.

Kædens første butik åbnede i 1995 i København, dengang under navnet Tiger. Men siden da er det gået hurtigt. I 2001 åbnede virksomhedens første udenlandske butik i den islandske hovedstad, Reykjavik. Og nu åbner der gennemsnitligt 2-3 nye Flying Tiger Copenhagen-butikker hver uge.

Den nyåbnede forretning i Reims er Flying Tiger Copenhagens butik nummer 27 i Frankrig, men kæden planlægger en kraftig opjustering i det franske land, hvor målet er at åbne yderligere 50 af slagsen inden for de kommende år.

»I Frankrig oplever vi, ligesom på andre internationale markeder, at kunderne værdsætter kombinationen af et inspirerende og varieret varesortiment og afslappet, kreativ atmosfære, der er karakteriseret som værende typisk skandinavisk,« siger global retail direktør i Flying Tiger Copenhagen, Michael Linander.

Flying Tiger Copenhagen har butikker på det europæiske kontinent, men også i USA og Asien. På blot to år har kæden øget antallet af butikker med over 50 pct., siden butik nummer 500 åbnede i London i 2015.

I 2016 omsatte virksomheden for knap 4,3 mia. kr.

Læs også