Erhverv

Topchef vil installere mikrochip i sine ansattes hænder

Det er det rigtige at gøre, siger Todd Westby, der forventer, at over 50 af hans ansatte vil takke ja til tilbuddet.

Todd Westby, direktør i Three Square Market, forventer, at over 50 medarbejdere vil takke ja til at få indopereret mikrochippen, der er på størrelse med et riskorn. Foto: Ole Spata/picture-alliance/dpa/AP Images.

Glem alt om dit medarbejderkort, når du skal betale for frokost i kantinen, åbne døre eller printe.

Hos den amerikanske tech-virksomhed Three Square Market vil topchefen indoperere små mikrochips under huden i sine ansattes hænder. Derefter kan de ansatte med en let bevægelse klare en række opgaver.

Det skriver CNBC.

Idéen lyder måske en smule skør, men den er langtfra ny. Mikrochips i hånden er allerede et kendt fænomen, men Three Square Market bliver den første virksomhed i USA til at bruge netop denne type mikrochip, ifølge topchef Todd Westby.

»Vi synes, at det er det rigtige at gøre for at fremme innovation, lidt ligesom den førerløse bil har gjort i de seneste måneder,« siger Todd Westby til CNBC.

Han forventer, at over 50 medarbejdere vil takke ja til at få indopereret mikrochippen, der er på størrelse med et riskorn. Både topchefen og hans familie skal "chippes", siger Todd Westby.

Med mikrochippen indopereret mellem tommelfingeren og pegefingeren vil de ansatte hos Three Square Market bl.a. kunne betale for mad i kantinen, logge ind på computere og åbne døre. Dermed skal de ikke bekymre sig om at have et kreditkort eller medarbejderkort på sig.

I Sverige er teknologien allerede et hit i Stockholm. Og i mange år har det f.eks. været helt normalt at skyde en tilsvarende chip ind under huden på hunde og katte, som et elektronisk navneskilt.

Den samme 'operation' på mennesker kræver heller ikke mere end et hurtigt skud fra en særlig kanyle.

Todd Westby forsikrer, at Three Square Market ikke kan og vil bruge chippen til at overvåge sine ansatte. Risikoen for, at chippen bliver hacket er nærmest ikke-eksisterende, siger han.

BRANCHENYT
Læs også