Erhverv
0

Nordlux solgt til belgisk koncern

Belgiske Energetic Lighting køber den danske lampedesignvirksomhed Nordlux Group.

Lampevirksomheden Nordlux får nye belgiske ejere.
Foto: PR-Foto

Den danske lampedesignvirksomhed Nordlux Group er blevet solgt til belgiske Energetic Lightning, der udvikler og producerer energieffektive lyskilder såsom LED. Handlen sker med virkning fra 1. august 2017, og både ledelse og medarbejdere fortsætter i virksomheden.

Det skriver Nordlux i en pressemeddelelse.

»Vi har fået præsenteret et købstilbud og ikke mindst en fremtidig strategi for koncernen, hvor Nordlux kommer til at spille en afgørende rolle, som vi ikke har kunnet sige nej til. Energetic Lighting er en ønskepartner for os – både på grund af de åbenlyse fordele ved at kombinere en lyskildeproducent med en lampespecialist, og også inden for en lang række andre områder,« siger adm. direktør Peter Terkelsen fra Nordlux Group.

Nordlux Group blev grundlagt i 1977 og har hovedkontor i Aalborg samt salgsselskaber placeret i Norge, Sverige, Tyskland og Kina. Nordlux designer og udvikler selv alle produkter, der produceres af eksterne partnere.

Energetic Lighting er underleverandør til nogle af verdens største producenter af originale komponenter, men har også egne afsætningskanaler som foretrukken leverandør til en række europæiske super- og byggemarkedskæder:

»Den overordnede plan med sammensmeltningen er konsolidering og vækst, og vi forventer således at skulle øge vores medarbejderstab, der i dag ligger på godt 70 medarbejdere, inden for de kommende år. Vi får nemlig adgang til en række nye kunder og kanaler, mens vi bidrager med et veletableret og anerkendt lampebrand. Vi hilser således ejerskiftet velkomment på alle områder,« siger Peter Terkelsen.

Prisen for overtagelsen oplyses ikke, men der er tale om et betydeligt millionbeløb til den nuværende ejerkreds, der består af investeringsselskabet ASKO Aktieselskab, Familien Havemann, der købte Nordlux af grundlægger Svend Erik Poulsen i 1988, samt Peter Terkelsen. Også hos køber er der glæde over, at handlen er faldet på plads, samt de potentialer, der nu skal indfries:

»Vi er meget tilfredse med at være nået til enighed med ejerkredsen i Nordlux om køb og fremtidig strategi. Vi er overbeviste om, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i Nordlux’s brand, produkter og design,« forklarer Zhangming Yang, der er General Manager for Energetic Lighting i Europa.

BRANCHENYT
Læs også