Erhverv

Køber du også disse madvarer med hjem fra ferien?

Her er en top 10 over de mest købte madsouvenirs, som danskere tager med hjem fra ferien.

De gammeldags souvenirs er blevet fortrængt af især madvarer, når danskerne køber ting med hjem fra deres ferie, viser en undersøgelse fra Spies. Foto: Spyros Tsakiris Foto: Spyros Tsakiris

Olivenolie, krydderier og lokal vin. Det er, hvad danskerne oftest tager med hjem fra en ferie i udlandet.

Dermed er det stort set slut med at pakke malerier af grædende sigøjnerbørn, tyrefægterplakater og miniudgaver af Colosseum ned i kufferten, viser en rundspørge fra rejsebureauet Spies.

Spies har spurgt godt 11.000 af sine kunder om deres ferievaner, og her viser det sig, at mange køber specialiteter med hjem fra de lande, de besøger.

Ifølge Spies kan de ændrede indkøbsvaner sandsynligvis kobles sammen med det store salg af kogebøger og de mange madprogrammer i tv.

Top 10 over de mest købte madsouvenirs ser således ud (kunderne havde mulighed for tre svar):

  1. Krydderier (39,7 pct.)
  2. Olivenolie fra området (35 pct.)
  3. Lokale vine (22,7 pct.)
  4. Nødder (pinjekerner, valnødder, pistacienødder) (20,1 pct.)
  5. Lokal spiritus (15,4 pct.)
  6. Oste (Manchego, Halloumi, Parmesan) (14,9 pct.)
  7. Oliven (12,2 pct.)
  8. Forskellige skinker (Serano, Parma) (8,6 pct.)
  9. Likører fra lokalområderne (8,2 pct.)
  10. Kager og lokalt bagværk (7,1 pct.)

(Kilde: Spies)

Inden man tager fødevarer med hjem, er det klogt at tjekke reglerne for, hvilke varer det er lovligt både at udføre og indføre.

Desuden er der også nogle flyregler som skal overholdes, hvis man ikke vil miste sine varer i forbindelse med indcheckning.

»Men man skal lige tjekke reglerne for at hjemtage madvarer fra udlandet. Specielt fra Det Fjerne Østen findes der en række restriktioner. Af hensyn til flysikkerheden er det ikke tilladt at pakke mere end to liter olivenolie i bagagen. Og så skal man pakke både mad- og drikkevarer forsvarligt ind, så kufferten ikke bliver spoleret,« lyder rådet fra kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

BRANCHENYT
Læs også