Erhverv

Miljøstyrelsen politianmelder Maersk Oil

Kemikalieudledning i Nordsøen har fået Miljøstyrelsen til at politianmelde Maersk Oil.

Artiklens øverste billede
Miljøstyrelsen har brug for flere oplysninger om, hvad det er, der er gået galt i Maersk Oils procedurer, og hvordan virksomheden vil forebygge, at sådan en fejl sker igen. Foto: Polfoto

Maersk Oil har i strid med havmiljølovens regler angiveligt i flere tilfælde udledt såkaldte "røde" kemikalier i Nordsøen. Det har fået Miljøstyrelsen til at politianmelde Maersk Oil, der er Danmarks største olievirksomhed.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

»Det er en kompliceret sag, og vi har ingen sammenlignelig praksis på området. Men vi vurderer, at der kan være tale om så alvorlige forhold, at de bør undersøges af politiet. Derfor vil vi indgive en politianmeldelse,« udtaler kontorchef i Miljøstyrelsen Inger Bergman i meddelelsen.

Udledningen er ifølge styrelsen sket i forbindelse med olieindvindingen i den danske del af Nordsøen.

Kemikalierne, der bruges ved olieindvinding, er inddelt i et system med grønne, røde og sorte kemikalier, hvor de sorte er de mest miljøbelastende.

Politianmeldelsen kommer, efter Miljøstyrelsen ad to omgange har bedt Maersk Oil om at redegøre for forløbet omkring virksomhedens ulovlige udledning af røde kemikalier.

Mærsks første redegørelse i sagen blev ikke godkendt, da den ifølge styrelsen ikke var fyldestgørende nok. Mærsk blev derfor bedt om at sende en ny redegørelse senest den 7. august, og det er denne, der nu har fået Miljøstyrelsen til at reagere.

»Vi har på baggrund af oplysningerne i redegørelserne fundet grund til at politianmelde Maersk Oil, og Miljøstyrelsen vil herefter lade sagen overgå til poltiet. Derfor har Miljøstyrelsen ikke yderligere kommentarer til sagen,« siger Inger Bergmann.

Ifølge DR, der har fået aktindsigt i indberetninger fra Mærsk til Miljøstyrelsen, har Maersk Oil i perioden fra 2012 til 2016 udledt i alt 35.106 ton af kemikaliet scavtreat i Nordsøen. Heraf skulle 42 ton ifølge mediet indeholde en ikke-godkendt komponent kaldet BAC 50, der mistænkes for at være mere miljøskadeligt, end Mærsk har oplyst til Miljøstyrelsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.