Erhverv
BREAKING

MobilePay beskyldes for at snage i brugernes beskeder

Flere Mobilepay-brugere anklager selskabet for at krænke brugernes privatliv. Det sker efter, at Mobilepay har fremlagt en statistik over brugernes beskeder.

Mobilepay læser ikke folks individuelle beskeder, forsikrer de. Foto: Philip Davali

En af Danmarks helt store betalingstjenester, Mobilepay får kritik for brugerundersøgelse og selskabet anklages af flere kunder for at snage i deres privatliv.

Det sker efter, at Mobilepay torsdag fremlagde en undersøgelse af, hvad deres brugere skriver mest i beskedfeltet, når de overfører penge til hinanden. Det blev til en kæk historie om kyssesmiley’er og røde hjerter, om kommunikation og udtrykte følelser.

Men det virker ikke som om, at brugerne er udbredt begejstret for Mobilepays undersøgelse. På facebook udtrykker flere bekymring og kritik af Mobilepay. Brugerne er blevet nervøse for, om folkene bag Mobilepay læser brugernes beskeder. Det fremgår af kommentarfeltet på Finans’ facebook-side.

”Et brud på folks privatliv,” mener en bruger for eksempel:

Mens en anden har fundet kontanterne frem:

Men at Mobilepay skulle læse brugernes beskeder, er ingenlunde tilfældet forsikrer presseansvarlig ved Mobilepay, Peter Kjærgaard:

»Vi læser ikke kundernes beskeder, der er alene tale om en statistisk datakørsel,« siger han, og fortsætter:

»Når vi undersøger kundernes brug af vores produkt, er det jo for at finde ud af, hvad de gerne vil have, vi udvikler af nye muligheder.«

Mange brugere vælger dog at anlægge en humoristisk vinkel på, at Mobilepay følger med i deres beskeder:

Mobilepay har tidligere gjort det muligt at sende emojis i beskederne og tilføje et billede til betalingen, og arbejder fortsat på dialogdelen i app’en.

Læs også