Erhverv
0

Finansministeren erkender at flygtninge-ordning »ikke har været så stor en succes for ministerierne«

Kun 2 ud af de 19 ministerier har indfriet sine mål for, hvor mange flygtninge de ville ansætte.

Efter IGU-ordningen blev indført for et år siden, vurderede ministerierne tilsammen at kunne ansætte mellem 266 og 312 flygtninge i »nærmeste fremtid«. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Da de 19 ministerier for et år siden blev bedt om at sætte mål for, hvor mange flygtninge de ville kunne ansætte i de særlige IGU-forløb, lød den samlede målsætning på 266 til 312.

Men efter et år med IGU-ordningen har ministerierne kun ansat 65 flygtninge, viser Finansministeriets seneste opgørelse, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Finansminister Kristian Jensen (V) erkender, at ordningen dermed "ikke har været så stor en succes for ministerierne":

- Det er klart, at det er langt under det, vi havde regnet med. Og derfor skal vi også se på, om ministerierne kan gøre mere for at løfte opgaven, siger Kristian Jensen.

Han understreger dog i samme åndedrag, at IGU-ordningen er et middel og ikke et mål til at få flygtninge i arbejde.

- Målet er, at de kommer i beskæftigelse. Og vi kan se, at flere flygtninge rent faktisk kommer ud på arbejdsmarkedet. Så jeg synes, vi skal glæde os over, at det er lykkedes at integrere flere på arbejdsmarkedet. 

Spørgsmål: Hvilket signal sender det til landets arbejdsgivere, som I opfordrer til at ansætte flere IGU-elever, at I ikke selv lever op til jeres egne målsætninger?

- Det sender et signal om, at IGU'en er et middel, men ikke et mål i sig selv. Om man bliver ansat via en IGU eller på ordinære vilkår er mindre vigtigt. 

- Langt flere flygtninge og familiesammenførte bliver i dag erklæret arbejdsmarkedsparate og kommer ud i virksomhederne. At IGU'en så ikke har været så stor en succes for ministerierne, det skal vi selvfølgelig kigge på. 

- Men det vigtige er, at flest mulige kommer i beskæftigelse.

BRANCHENYT
Læs også