Erhverv

Konkursramt benzinkonge solgte sit livsværk - millionerne fosser ud

Den landsdækkende benzinkæde Oil Tank & Go kæmper med underskud. Det skyldes bl.a. et navneskifte.

Den tidligere benzinrigmand Olaf Haahr solgte sit livsværk i 2015. Siden har det kæmpet med underskud. Foto: Johan Mikkelsen Arkivfoto: Johan Mikkelsen

Den 79-årige erhvervsmand Olaf Haahr har gennemlevet en opsigtsvækkende økonomisk nedtur, der i begyndelsen af året kostede ham en personlig konkurs.

Og nu er hans livsværk, Haahr Benzin, som han solgte i 2015, også kommet i problemer.

Den landsdækkende benzinkæde, der i mellemtiden har skiftet navn til Oil Tank & Go, tabte i 2016 knap 25 mio. kr., viser et nyt regnskab. Det var andet år i træk med underskud - på trods af, at omsætningen i benzinkæden er steget til over en halv mia. kr.

Oil Tank & Go har 46 ubemandede tankstationer i Danmark. Det store underskud i 2016 skyldtes ifølge kæden »en nedskrivning i immaterielle aktiver relateret til Haahr-mærket.« Nedskrivningen dækker over det omfattende navneskifte, som Oil Tank & Go har gennemført.

I november meddelte benzinselskabet, at det skifter navn fra Haahr Benzin til Oil Tank & Go. Dermed skal samtlige af kædens stationer omdøbes.

»Haahr-mærket forventes at forsvinde fuldstændigt fra markedet i 2017,« skriver Oil Tank & Go i sit nye regnskab.

Manden bag benzinkæden, Olaf Haahr, er lidt af en legende i benzinbranchen. Han har gentagne gange udfordret prisstrukturen på markedet og solgt benzin til såkaldt lavpris - længe før lavpriskæderne trængte ind på markedet.

Olaf Haahr gik ind i benzinbranchen i 1960 og solgte sin første benzinkæde til Statoil for et ukendt millionbeløb. Nogle år senere, i 2007, gjorde han comeback med en ny kæde af ubemandede tankstationer under navnet Haahr Benzin.

I maj 2015 solgte Olaf Haahr sine tankstationer til det tyske selskab Mabanaft, der står bag Oil Tank & Go.

På trods af sin succes i benzinbranchen har Olaf Haahr de senere år været omgærdet af nedture. I 2014 fik han en dom på 60 dages fængsel og en bøde på 10.000 kr. for at have manipuleret med EBH Banks aktiekurs.

Og i januar i år gik Olaf Haahr så personligt konkurs efter en større økonomisk nedtur. Den tidligere benzinrigmand har bl.a. måttet sælge malerier, legetøj og liebhaverejendomme for millioner til spotpris.

BRANCHENYT
Læs også