Erhverv

Schyyy: Ny Ford Mustang får mundkurv på

Normalt vil de fleste gerne have en sportsvogn, der lyder af sportsvogn - ny Ford Mustang kommer med en "Stille" knap.

Den kommende Ford Mustang får en stille knap, så du ikke vækker naboerne tidligt om morgenen. Her er en Mustang fra 2014. Foto: Newspress

Fords nye Mustang GT, der sendes på markedet i 2018, får nogle nye specielle knapper og indstillinger. Blandt andet bliver det muligt, at omstille bilen til "Quiet Mode", mens man kører gennem tæt beboet områder.

Hvis man stiller Mustang'en på "Quiet", så vil den normalt boblende - nogle vil sige larmende - lyd blive dæmpet og antallet af decibel halveret, skriver CNNMoney.

I forvejen har Ford Mustang en "Sport Exhaust", der giver føreren af bilen muligheden for, at få motoren til at lyde ekstra vild. Det har flere andre sportvogne i øvrigt også.

Ideen til stille-knappen kommer fra Steve Von Foerster, der er chef for Fords oplevelses team.

Han oplevede, at en af hans naboer tilkaldte politiet, da han en morgen fyrede op under sin Ford Mustang Shelby GT350. En bil, der er endnu mere lydstærk end Mustang GT.

Naboens klage gav ham ideen til støjreduktionen, der kunne bruges i områder, hvor naboer kunne tænkes at blive småsure. Og nu kommer den til at sidde i den kommende Mustang model.

Bilen kan også programmeres til fast at gå i "Quiet Mode" på visse tidspunkter af dagen. Eksempelvis mellem kl. 5 og 9 om morgenen.

Af andre nye gadgets på Mustang 2018 er "Drag Strip", der får bilen til at gå fra 0 til 100 på fire sekunder. Og en "Line Lock", der skal gøre det lettere at brænde dæk af, hvis man er til burn-outs.

BRANCHENYT
Læs også