Erhverv

Shoppingkrigen: Google og Walmart går sammen mod den fælles fjende Amazon

Amazon har sat sig på en stor del af detailhandlen, og nu forsøger et umage, men slagkraftigt par at slå tilbage: Google og Walmart vil sammen servicere de amerikanske forbrugere.

Der bliver færre og færre kunder i Walmart - nu skal et samarbejde med Google få kunderne tilbage via nettet. Foto: AP Arkivfoto: AP/Danny Johnston

Walmart kæmper med halvtomme supermarkeder i USA, og Google har svært ved at matche den tætte kontakt til de amerikanske forbrugere, som det er lykkedes Amazon at skabe.

Derfor slår de to sig nu sammen om at tilbyde de amerikanske forbrugere at bestille deres varer online via smartphonen og så få det enten leveret derhjemme eller hente det i det nærmeste Walmart-supermarked.

Det har de to annonceret onsdag.

Det er ikke mere end et par dage siden, at det kom frem, at Walmart har søgt patent på en lagerhal, der kan svæve rundt oppe i luften og sende droner ned med de bestilte varer.

Nu stiller detailgiganten for første gang alle sine varer til rådighed for en samarbejdspartner, Google, på dennes virtuelle indkøbscenter, Google Express.

Kunderne kan enten taste sig vej gennem en indkøbsliste på Google. Eller de kan bruge bruge Google Home, hvor man blot med stemmen kan bestille de varer, som Google og Wallmart ved, at man plejer at købe.

Googles plan er at levere varerne gratis, hvis man køber for et vist minimum.

Det er samme koncept, som deres fælles rival Amazon opererer efter, skriver Net York Times.

Walmart har forsøgt at svare igen på den intense konkurrent, som Amazon er blevet, og som i nogen udstrækning har ladt Walmarts butikker øde. I et stykke tid har Walmart-kunderne kunnet bestille varer på nettet, og det har givet en 60 pct. stigning i onlinehandlen i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år.

Nu skal Googles vidtrækkende kontakt til amerikanerne sætte turbo på udviklingen.

Men partnerskabet er bagud i udgangspunktet. "Kun" 84 mio. kunder besøgte i juli Walmarts webside. Det er omkring halvt så mange som Amazons, skriver New York Times.

BRANCHENYT
Læs også