Erhverv

Styr dig: 10 ting du aldrig skal sige til kollegerne

Husk, at dine kolleger er kolleger. Sjældent dine bedste kammerater. Så ro på, hvis du er utilfreds eller synes chefen er en idiot.

Artiklens øverste billede
Var din mund og sig kun ting til kollegerne, som du kan tåle at høre igen. foto: Collage

Man kan fortælle sine kolleger på arbejdspladsen meget. Men det, du siger, risikerer at ramme dig som en boomerang i nakken.

Derfor skal du tænke dig om. Det er ikke alle kolleger, der kan holde tæt eller er 100 pct. loyale. De er sommetider også dine konkurrenter.

Derfor er det klogest at lade være med at sige noget, der ikke kan tåle at blive sagt i det offentlige rum. Det skriver Forbes.com.

Her er 10 ting, som du nok gør klogest i at holde for sig selv:

  1. Hvis du hader dit job, så hold det for dig selv. Og se dig om efter et nyt uden at sige noget til kollegerne.
  2. Hvis du ikke er den største fan af chefen eller cheferne i dit firma, så lad være med at buse ud med det foran kollegerne. Det kan være lidt for stor en fristelse for nogle af dem at fortælle det videre - til chefen.
  3. Hvis du er på jobjagt, så hold bøtte med det. Fortæl det først, når du har fået jobbet.
  4. Lad være med at plapre ud om din privatøkonomi. Hvis du er ved muffen, bliver nogle af dem sikkert misundelige. Og har du finansielle problemer, vil de snakke om dig bag din ryg. Når folk keder sig, sladrer de.
  5. Hvis du reelt synes, at du er overkvalificeret til dit job, så hold det for dig selv. Hvordan tror du, at dine kolleger vil opfatte det, hvis du siger, at dit job - og dermed deres - ikke kræver ret meget hjerne eller viden?
  6. Hold mund med dine langsigtede karriereplaner, hvis de indeholder et ønske om at stige i graderne eller et job andetsteds.
  7. Hvis du er blevet småforelsket i en kollega, eller lige er begyndt at date en, så hold det for dig selv. Vent med at fortælle om det til forholdet har udviklet sig mere. Er I først blevet "et par", så fortæl det til din chef, inden han/hun hører det fra anden side.
  8. Lad være med at prale med, at du konstant bliver ringet op af headhuntere (hvis det er tilfældet). Det rager ikke andre end dig selv, og det vil kun gøre andre jaloux.
  9. Lad være med at fortælle kollegerne, hvis du bryder nogle regler. Hvis du for eksempel tager en sygedag, selv om du ikke er rigtig syg. Det vil uvægerligt ramme dig i nakken på et eller andet tidspunkt.
  10. Lad være med at sige noget om, at du egentlig planlægger at ville flytte internt i firmaet til en anden afdeling. En af dine kolleger kan have en dårlig dag og sige til chefen: »Gæt, hvem der ikke gider være her mere og ikke har fortalt dig det endnu«.

(Kilde: Forbes.com)

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.