Stenrig bilfamilie takker DF for »billigere luksusbiler«

Forslag om at ændre registreringsafgiften har gjort Dansk Folkeparti populær hos familien Bruun. Den velhavende bilfamilie roser DF - men måske ikke for det, som DF håber på.

I helsidesannoncer i flere af landets aviser roser Interdan Leasing, der er ejet af familien Bruun, et forslag fra Dansk Folkeparti om at omlægge registreringsafgiften. PR-foto.

Ejerfamilien bag en af Danmarks største bilkoncerner sender nu en usædvanlig tak til Dansk Folkeparti, efter at partiet tidligere på måneden fremlagde et forslag om at ændre registreringsafgiften på biler.

I helsidesannoncer i flere af landets aviser skriver Interdan Leasing, der er en del af den velhavende familien Bruuns bilimperium, at den skylder Dansk Folkeparti »en stor og oprigtig tak for opbakningen til nye tekniske afgifter, som fremover vil give flere danskere adgang til dyre luksusbiler.«

Som det er i dag, bliver registreringsafgiften fastsat ud fra prisen på bilen. Men Dansk Folkeparti vil i stedet lade den afhænge af tekniske mål som f.eks. bilens vægt, CO2-udledning og sikkerhed. Det er sød musik i ørerne hos Interdan Leasing, som mener, at de tekniske afgifter giver billigere luksusbiler til danskerne.

»Vi glæder os til, at ordene bliver til handling,« skriver Interdan Leasing i sin annonce.

Interdan-koncernen forhandler bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS og Mitsubishi og er landets næststørste bilkoncern med en årlig omsætning på over seks mia. kr. Bilkoncernen er ejet af den sjællandske Bruun-familie, der er god for mange hundrede mio. kr.

Dansk Folkepartis hensigt med at ændre registreringsafgiften på biler er, ifølge partiets finansordfører René Christensen, at gøre det billigere for den almindelige dansker at købe små og mellemstore biler med det nyeste sikkerhedsudstyr.

Han nævnte dog intet om billigere luksusbiler, da DF fremlagde sit forslag.

Forslaget fra DF har mødt opbakning fra både SF og De Konservative samt flere aktører i bilbranchen, der længe har argumenteret for en omlægning af registreringsafgiften.

Om DF's forslag bliver ført ud i livet, er endnu uvist. Men sikkert er det, at der som et led i regeringens nye skattereform pønses på at sænke registreringsafgiften.

I dag betaler bilkøbere 105 pct. i afgift af de første 106.600 kr. af bilens værdi og 150 pct. af resten.

For to uger siden slog DF-formand Kristian Thulesen Dahl imidlertid fast, at man ikke er indstillet på flere afgiftssænkninger på biler.

»Hvis vi igen skal tale om bilafgifter, så er det den store omlægning, vi skal tage fat på,« slog Thulesen Dahl fast i Information.

Læs også