Erhverv

USA: Disse 10 firmaer vil unge helst arbejde for - og de her får et nej tak

Teknologiselskaberne er et hit for de amerikanske unge, når de skal udpege deres favoritter blandt potentielle arbejdsgivere.

Microsoft ligger helt i top, når unge amerikanere skal udpege, hvilke selskaber de helst vil arbejde for. Foto: Matthias Balk/picture-alliance/dpa/AP Images

Unge amerikanere vil helst arbejde for de kendte teknologiselskaber som Apple, Google og Microsoft. Men også Disney er blandt de mest eftertragtede blandt unge mellem 20 og 35 år - de såkaldte millennials.

Opgørelsen stammer fra SurveyMonkey og er foretaget i sidste måned.

Men hvorfor er de unge så fascinerede af tech-selskaberne?

»Selskaberne opfattes som værende helt fremme i forhold til innovation. Vi har tidligere haft en undersøgelse om, hvorfor millennials vælger disse selskaber. Og svarene var typisk, at selskaberne tilbyder gode muligheder for at gøre karriere og står for en faglig udvikling. Hos de lidt ældre var lønnen det vigtigste parameter,« siger Sarah Cho, der er researchchef for SurveyMonkey til Forbes.

De unges 10 foretrukne selskaber:

 1. Microsoft
 2. Walt Disney Company
 3. HP
 4. Google
 5. Apple
 6. Boeing
 7. Intel
 8. Caterpillar
 9. Amazon.com
 10. Lockheed Martin

Når det gælder arbejdsgivere, de unge helst ikke vil arbejde for, så er der også nogle kendte navne på listen. Millennials skulle nævne de tre selskaber de mindst kunne tænke sig at arbejde for.

 1. Wal-Mart
 2. Wells Fargo
 3. Valero Energy

Supermarkedsgiganten Wal-Mart er notorisk kendt for at lønne sine ansatte lavt, mens Wells Fargo tidligere var en meget respekteret bank. Blandt andet med Warren Buffett som storinvestor. Men en række skandalesager har ramt Wells Fargo, og det er ikke faldet i god jord hos de unge. Energiselskabet Valero har været ramt af økonomiske problemer og aktiekursen har taget nogle dyk.

Læs også
Top job