Erhverv

Google stjæler Facebooks vidunderbarn

I en alder af 17 år hjalp han Facebook ind på alverdens smartphones. Nu har Google hyret ham til at udvikle taleteknologien Assistant, Siris største konkurrent.

Facebook og stifter Mark Zuckerberg har mistet en vigtig medarbejder til rivalen Google. Foto: AP Photo/Manu Fernadez

Facebooks wunderkind, Michael Sayman, forlader nu verdens største sociale medie til fordel for konkurrenten Google.

Googles topchef, Sundar Pichai, har hyret Sayman som produktchef for deres nye taleteknologiske satsning, Assistant, en pendant til Apples Siri, som han skal arbejde på at gøre konkurrencedygtig.

Sayman blev en af Facebooks yngste ansatte nogensinde, da Mark Zuckerberg hyrede ham som praktikant i en alder af blot 17 år.

Inden året var omme ansatte Facebook ham som ingeniør og produktchef på fuldtid, og det viste sig at være en god ide. Den i dag 21-årige Sayman hjalp Facebook med at forstå, hvordan unge bruger deres mobiltelefon og var med til at knække koden, der fik Facebook til at fungere på smartphones.

Siden har han været i høj kurs i det californiske tech-miljø.

Han lærte sig selv at programmere ved at se film på Googles Youtube, og som 12-årig lavede han sin første app. En liste med snydekoder til et spil om pingviner.

Til Saymans store overraskelse havnede den efter få dage på syvendepladsen i App Store, og næste måned ankom der en check fra Apple på 5.000 dollars til den 12-årige. Benzin på bålet.

Facebook opdagede ham, da han begyndte at udvikle sine egne Facebook-forbedringer til sin Iphone via internetgigantens udviklingssoftware. Inden hans praktikansættelse fløj Facebook ham ud for at møde Mark Zuckerberg. Den unge Sayman, stadig med bøjle, tog sin mor med.

Den software, som Sayman skal hjælpe Google med at udbygge, bygger på kunstig intelligens. Teknologien bliver således mere personliggjort og brugervenlig ved at lære brugerens stemme at kende og aflure interesser og vaner. 

Via et Facebook-opslag fortæller Sayman om sin positive oplevelse af Mark Zuckerberg og Facebook, og hvordan han ser frem til at hjælpe Google med at gøre viden tilgængelig for flere børn som ham selv.

»På et personligt plan ser jeg Googles Assistant som en mulighed for bedre at lære børn i alle aldre fra alle baggrunde om, hvordan man programmerer. Assistant kan opfordre dem til at udforske verden inden for computervidenskab, på måder der engang blev opfattet som umulige,« skriver Michael Sayman.

Klik på billedet for at læse Saymans Facebook-opslag, hvor han offentliggør sin ansættelse ved Google og fortæller om sin tid ved Facebook.

BRANCHENYT
Læs også