BREAKING

Av: Benzinen har taget usædvanligt prishop

»I mine mange år i branchen har jeg ikke set noget lignende,« siger brændstofdirektør.

»Det er nok det største prishop, jeg nogensinde har set,« siger Peter Rasmussen, fuel director i Circle K Danmark. Pr-foto: Statoil/Circle K

Den tropiske orkan Harvey, der har forårsaget massive ødelæggelser i USA, får nu også konsekvenser for de danske bilejere.

Fredag kl. 11 valgte en af Danmarks største benzinkæder, Circle K, at hæve prisen på både benzin og diesel med hhv. 50 øre pr. liter og 20 øre pr. liter. Det skyldes, at orkanen Harvey har sat en række olieraffinaderier i USA ud af spil - og dermed har øget indkøbsprisen på benzin og diesel.

»Det er nok det største prishop, jeg nogensinde har set,« siger Peter Rasmussen, fuel director i Circle K Danmark.

»I mine mange år i branchen har jeg ikke set noget lignende,« siger han.

Også benzinkæden OK varsler om dyrere brændstof ved standerne.

»Det ser ud, som om der kommer prisstigninger i de kommende dage. Så er spørgsmålet bare, om vi tager det hele på én gang eller fordeler det ud over flere dage,« siger pressechef Lene Bonde.

Ifølge Financial Times er en tredjedel af de amerikanske olieraffinaderier påvirket af orkanen Harvey. Og der er stor usikkerhed om, hvornår olieproduktionen kan normaliseres igen. Det gælder ikke kun raffinaderierne, men hele olie- og benzininfrastrukturen, som er tæt lige i det område, Harvey hærger.

»Min vurdering er, at priserne på benzin og diesel vil falde, når olieraffinaderierne er i normal drift igen,« siger Peter Rasmussen.

Hele situationen er en smule underlig, mener Lene Bonde. Mens indkøbspriserne på benzin og diesel er steget, er olieprisen nemlig ikke fulgt med op. Det skyldes, at der stadig er store lagre af råolie rundt om i verden.

Circle K driver over 200 tankstationer rundt om i Danmark, mens OK har næsten 700 stationer.

BRANCHENYT
Læs også