Erhverv

Fritaget for roamingregler: Populært teleselskab må fortsat kræve penge for data i udlandet

Kunder i Plenti kommer ikke til at få glæde af de nye EU roamingregler. Teleselskabet har fået dispensation fra reglerne, og derfor skal kunder fortsat betale ekstra for den data, de benytter på rejser i udlandet.

Kunder i teleselskabet Plenty må have ekstra penge op ad af lommen, hvis de bruger data i udlandet. Teleselskabet har fået dispensation for de nye roamingregler.  Foto: Plenti

Det lille, men populære, teleselskab Plenti har fået dispensation fra roamingreglerne i EU. Dermed kan Plenti fortsat kræve ekstra penge for den data, dens kunder bruger i udlandet.

Det skriver ITWatch.

Plenti søgte dispensation tilbage juni, fordi de nye roamingregler ville være en underskudsforretning for teleselskabet.

I en afgørelse fra Energistyrelsen, som ITWatch er kommet i besiddelse af, fremgår det, at Plenti har fået dispensation, fordi man kan »konstatere, at Plenti har en negativ fortjeneste på mobiltjenester og en negativ detailroamingfortjeneste.«

Med dispensationen vil Plenti, som det første selskab i Danmark, tilbyde abonnementer, hvor »kunderne ikke skal betale for roaming, de ikke bruger«:

»Det bliver et mobil-abonnement classic, der i bund og grund er det, som vi fornemmer, at kunder efterspørger,« siger adm. direktør i Plenti, Peter Mægbæk til ITWatch og vurderer, at afgørelsen vil styrke selskabets position på markedet.

EU roamingreglerne blev udsat for stor kritik, da de blev indført i juni, fordi eksperter mente, at reglerne ville være en klods om benet på de små teleselskaber. Reglerne forbyder selskaberne at tage ekstra for roaming, herunder data, i EU. Samtidigt har EU kun sat et loft over den pris som teleselskaberne betaler udenlandske operatører, når deres kunder bruger data.

Derfor rammer reglerne et selskab som Plenti hårdt, fordi selskabet er et såkaldt MVNO-selskab, der ikke selv ejer et telenetværk, men lejer sig ind på et. Dermed er de bundet af aftaler, hvor de ingen forhandlingskraft har.

Plenti har fastsat disse priser for sine kunder i udlandet:

  • Data 0,073 kr./MB
  • Udgående kald 0,297 kr./min.
  • Indgående kald 0,400 kr./min.
  • SMS 0,093 kr./stk.

Herhjemme tilbyder Plenti fortsat sine kunder abonnementspakker med alt inkluderet: fri tale, fri sms, fri data. Altså med det "lille" men, at det "fri" ophører det sekund, du tager over grænsen.

Plenti er et teleselskab i kraftig vækst. Alene i første kvartal af 2017 voksede det med 19.000 kunder. Energistyrelsens afgørelse gælder fra dags dato og frem til 30. juni 2018.

BRANCHENYT
Læs også