Erhverv

Unge fravælger detailhandlen som karrierevej

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse viser, at unge fravælger detail som en fremtidig karrierevej.

Selvom der er gode karrieremuligheder u detailbranchen, ser de studerende på Copenhagen Business Adademy ikke detail som en karrieremulighed. Foto: Mik Eskestad/Polfoto Foto: Mik Eskestad

De studerende på Copenhagen Business Academy ser ingen karrierefremtid i detailhandlen. Det er resultatet af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse blandt de studerende.

Et resultat, der vidner om et stort imageproblem for detailbranchen, skriver detailfolk.dk.

I undersøgelsen, hvor 837 respondenter deltog, har 78 pct. svaret nej til at gøre karriere inden for retail. Og det er et problem, som branchen bør tage hånd om, mener en af de ansvarlige bag undersøgelsen.

»Undersøgelsen viser med al tydelighed, at der er et gap mellem hvad unge forventer sig af deres fremtidige job og hvad detailhandlen kan tilbyde. Det store problem ligger i, at de unge ikke kan se, hvad detailhandlen reelt kan tilbyde af karrieremuligheder,« siger adjunkt på Copenhagen Business Academy, Anders Bjerring Høier til detailfolk.dk.

Ifølge Anders Bjerring Høier er der ellers rigtig gode karrieremuligheder i detailbranchen, hvor der er mulighed for at få ansvar i en tidlig alder, hvilket undersøgelsen viser er vigtigt for de unge.

Derfor bør kæderne blive bedre til at synliggøre de muligheder og fordele, en karriere inden for detail medfører, samt arbejde mere målrettet med karriereprogrammer, lyder det.

»De unges opfattelse er, at de ikke har karrieremuligheder i detail. Det er ikke tydeligt for dem, at der eksempelvis findes trainee-programmer, og at en mulig karrierevej dermed eksisterer,« siger Anders Bjerring Høier til detailfolk.dk.

Læs også
Top job