Erhverv
0

Silvan vil åbne op mod 10 nye butikker i Danmark

I sidste uge fik Silvan officielt ny ejer, der har planer om flere butikker i Danmark og måske en udvidelse til udlandet.

Silvan driver i øjeblikket 42 byggemarkeder rundt om i Danmark. Det antal skal øges i den kommende tid.

En af Nordens største byggemarkedskæder skal være endnu større.

Således vil Silvan, der i øjeblikket driver 42 butikker rundt om i Danmark, åbne nye byggemarkeder i de kommende år, ligesom flere eksisterende byggemarkeder måske skal finde nye lokaler.

Det er en direkte effekt af det ejerskifte, Silvan officielt oplevede i sidste uge, da den tyske kapitalfond Aurelius Group overtog byggemarkedskæden fra Stark Group. Det fortæller Silvans adm. direktør, Freddy Lauridsen, til Finans.

»Vores nye ejer vil udvikle forretningen og have Silvan til at vokse. Derfor er det naturligt at se på butiksnettet i Danmark, hvor jeg vurderer, at vi vil åbne op mod 10 nye butikker i de kommende år,« siger han og forklarer, at Silvan også i den kommende tid vil have fokus på optimering af sin webshop.

Freddy Lauridsen vil ikke konkretisere, hvilke byer der er planer om at åbne Silvan-butikker i. Men han løfter dog alligevel lidt af sløret.

»Der er nogle områder i både Jylland og på Sjælland, hvor vi kan stå stærkere. Især i de større byer skal vi være bedre repræsenteret,« siger han.

Udover nye butikker kan det også komme på tale at flytte nuværende butikker til nye placeringer, fortæller Freddy Lauridsen.

Lige nu er der fokus på, at Silvan skal vokse i Danmark, men personligt har Freddy Lauridsen en tanke om, at kæden kan rykke til udlandet på et tidspunkt.

»I første omgang giver vi den største opmærksomhed til Danmark. Men på et senere tidspunkt kigger vi på, om det giver mening at vokse udover grænserne. Hvor det skal være, har vi dog endnu ikke taget stilling til,« siger han.

Silvan blev grundlagt i 1968 og beskæftiger omkring 1.400 medarbejdere. Det nu tyskejede selskab er ikke den eneste byggemarkedskæde herhjemme, der har planer om at vokse. Også Bauhaus udtalte tidligere på ugen, at den ovenpå et rekordregnskab er klar til at åbne nye byggemarkeder.

BRANCHENYT
Læs også