Erhverv
0

Stenrig spiritusfamilie har hældt 230 mio. kr. i lommerne

Det er en fyrstelig forretning for familien Just Karberg at bedrive handel med vin og spiritus.

Thomas og Peter Just Karberg er 5. generation i familievirksomheden Hans Just, der har tjent en formue på salg af spiritus. Foto: Niels Hougaard.

En af landets rigeste familier har udnyttet flere års solid indtjening i familievirksomheden til at udbetale store summer til sig selv.

På tre år har den stenrige Just Karberg-familie, der handler med vin og spiritus, hevet 230 mio. kr. ud af familiens selskab Hans Just Group A/S.

Det viser et nyt årsregnskab.

Selskabet med hovedsæde på Østerbro i København importerer og sælger spiritus, vin og såkaldte drinksmiksere. Blandt produkterne finder man kendte produkter som Aperol, Jägermeister, Cointreau og Rose’s Lime.

Det indbringende familieforetagende styres af brødrene Peter og Thomas Just Karberg, der begge har titel af adm. direktør. Den tredje bror, Andreas Just Karberg, styrer familiens ejendomsselskab.

Historien om Hans Just-koncernen går helt tilbage til 1867, da firmaet blev grundlagt af Hans Jacob Hvalsøe Just. I dag er firmaet familieejet i 5. generation og omsætter årligt for over 1,2 mia. kr.

Hele butikken styres via familiens holdingselskab, Familien Karberg Familieholding ApS. Også her har de tre Karberg-brødre forkælet sig selv. På tre år har de trukket 200 mio. kr. ud i udbytte.

En del af pengene er placeret i bugnende private pengetanke.

Indtil for et halvt år siden var familien Just Karberg også medejer af Det Danske Spiritus Kompagni A/S, der står for salg og markedsføring af spiritusklassikere som Aalborg Akvavit, Høker og Gammel Dansk.

Men familien valgte at sælge sin ejerandel til norske Arcus Gruppen.

Familien Just Karbergs sans for forretning har gjort dem til en del af gruppen af hemmelige milliardærer, der hvert år optræder i en opgørelse fra Dansk Aktie Analyse. I den seneste af slagsen er familieformuen opgjort til i alt 1,25 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også