Erhverv

Tesla får klø efter negativ analyse

Tesla-aktien falder knap 3 pct. efter negative aktieanalyse, der stiller spørgsmål ved, om selskabet kan levere, som markedet venter.

Tesla-aktien falder efter negativ analyse. Aktionærerne kan dog glæde sig over, at den er steget næsten 75 pct. i løbet af 2017. Foto: AP

Tesla-aktien får lidt klø tirsdag, da en analytiker advarer om, at det kan tage længere end ventet for producenten af elbiler at blive profitabel.

Investeringsbanken Jefferies' analytiker Philippe Houchois er ifølge Reuters begyndt at optage analysedækning af Tesla, og det skete med den negative anbefaling "underperform."

Tesla-aktien er faldet knap 3 pct. på Nasdaq-børsen i USA, hvor markedet ellers er nogenlinde jævnt. Det er kedeligt nyt for de seneste investorer, men mere trofaste kan glæde sig over, at de er blevet rigeligt belønnet i løbet af 2017, hvor Tesla-aktien er steget omkring 75 pct.

Ifølge Jefferies er markedsværdien af Tesla imidlertid stukket af.

»Præstationen til dato og vision er imponerende, men vi tror ikke, at Teslas vertikalt integrerede forretningsmodel kan skaleres op så hurtigt og profitabelt, som konsensus tror, og som værdiansættelsen antyder,« skriver investeringsbanken.

Tesla og dets stifter Elon Musk satser på, at selskabet seneste elbil, Model 3, kan katapultere selskabet ind i en helt ny liga. Model 3 er Teslas billigste bil nogensinde, og Teslas store udfordring er nu at skalere produktionen op, så selskabet - der har en markedsværdi på 60 mia. dollar - faktisk kan tjene penge.

Flere prominente investorer har shortet Tesla i håbet op, at de kan tjene penge på, at aktien falder, men selvom værdiansættelsen efter alle gængse standarder er kolossalt høj, har de i årevis taget fejl, for aktien er bare blevet ved med at stige.

Læs også