Euroman-stifters plan mislykkedes: Er gået personligt konkurs

Peter Linck forsøgte med en akkordordning at komme af med sin trecifrede milliongæld. Det var et flertal af kreditorerne dog ikke med på.

Peter Linck skabte Euroman og siden dagbladet Dagen, som kun nåede at udkomme i 41 dage. Arkivfoto: Jan Grarup/Polfoto

Den kendte mediemand Peter Linck er for anden gang på fem år erklæret personligt konkurs.

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende, efter at en kreditor i juli begærede Peter Linck konkurs, og en rekonstruktionsplan for nylig er faldet til jorden.

Peter Linck forsøgte at lave en akkordordning for sin trecifrede milliongæld med kreditorerne, men den plan blev stemt ned af et flertal af kreditorerne med Finansiel Stabilitet i spidsen. Herefter blev Peter Linck erklæret konkurs.

»Det kom som en stor overraskelse for mig, at der blev stemt nej til rekonstruktionsplanen. Kreditorerne havde muligheden for at lave en ordning, hvor de kunne få et millionbeløb, men det valgte man at takke nej til,« siger Peter Linck til Finans.

Da han i december 2012 blev erklæret personligt konkurs første gang, var det med en gæld på over 200 mio. kr. til Finansiel Stabilitet, Skat og Cantobank.

Flere af kravene blev dog afvist, og nu er Peter Lincks gæld på 157 mio. kr. ifølge Finans' oplysninger, hvoraf Finansiel Stabilitet har flest penge til gode.

Peter Linck tilbød ifølge Finans' oplysninger kreditorer en dividende på 3,2 pct., svarende til et beløb på 5 mio. kr., som han ville låne fra en tredjepart. Dette forslag blev som nævnt afslået af kreditorerne.

Peter Linck ved på nuværende tidspunkt ikke, hvordan han skal komme af med sin gæld.

»Jeg vil bare gerne videre med mit liv og slippe af med den gæld. Nu må jeg overveje, hvad der skal ske, selvom det er svært at se en løsning for sig,« siger han.

Peter Linck er kendt som manden bag Euroman, Eurowoman og det fejlslagende dagbladsprojekt Dagen, som kun nåede at udkomme i 41 dage.

Medarbejderne på Dagen kunne i de 41 dage opleve Peter Linck som en person, der gik på job i håndsyede habitter fra Armani med et Rolex-ur på håndleddet og kom kørende på arbejde i sin Porsche fra strandvejsvillaen i Klampenborg.

Efter lukningen af Dagen blev Peter Linck idømt seks måneders betinget fængsel for bedrageri. Sagen handlede om, at seks fakturaer var blevet udskrevet for en række avisannoncer, selvom der ikke var nogen reel aftale om, at annoncerne skulle bringes i Dagen.

Efterfølgende kastede han sig over ejendomsbranchen. Her gik flere af de ejendomsselskaber, han var involveret i, dog konkurs, og siden fulgte hans egen personlige konkurs i 2012.

De seneste år har han også været involveret i flere ejendomsselskaber, der er gået konkurs.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Finansiel Stabilitet, som dog ikke vil kommentere enkeltsager.

BRANCHENYT
Læs også