Danmarks tredjerigeste scorer historisk stor gevinst

Niels Peter Louis-Hansen har aldrig tjent flere penge end nu. Især hans aktier i Ambu har været indbringende.

Niels Peter Louis-Hansen er Danmarks tredjerigeste mand. Foto: Coloplast

Hvis man på Strandvejen i Vedbæk støder på en glad Niels Peter Louis-Hansen, er her måske årsagen.

For Coloplast-arvingen, der er landets tredjerigeste person, har lige haft sit bedste finansielle år nogensinde. Det viser et nyt årsregnskab fra hans personlige holdingselskab N.P. Louis-Hansen ApS.

Om Niels Peter Louis-Hansen
  • Født i 1947
  • Uddannet civiløkonom
  • Arving til medicoselskabet Coloplast, som han ejer omkring 20 pct. af
  • Indtrådte i Coloplasts bestyrelse i 1978. Er nu næstformand i bestyrelsen
  • Er formand i familiens fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
  • Ejer selskabet N.P. Louis-Hansen ApS, der har en egenkapital på over 3 mia. kr.

I regnskabsåret 2016/2017 kom selskabet ud med et overskud efter skat på svimlende 941,6 mio. kr. Det er næsten tre gange så meget som året forinden.

Niels Peter Louis-Hansen skriver i regnskabet, at resultatet er »tilfredsstillende« og »over det forventede.« I samme ombæring understreger Niels Peter Louis-Hansen, at der i indeværende regnskabsår ikke kan forventes et lige så stort overskud.

Det historisk gode resultat bringer egenkapitalen i Coloplast-arvingens pengetank op på over 3 mia. kr. I 1990'erne stod der kun nogle få mio. kr. på kontoen.

Det er på værdipapirer, at Niels Peter Louis-Hansen tjener sine penge, og han skriver i sit regnskab, at det gode resultat primært kan »henføres til positive kursreguleringer på investeringer«, og at resultatet i 2017/2018 i vid udstrækning vil »være afhængig af udviklingen på de finansielle markeder.«

Holdingselskabet har værdipapirer og kapitalandele for 3,3 mia. kr. - over en 1 mia. kr. mere end året før.

Især det børsnoterede medicoselskab Ambu har været en indbringende forretning for Niels Peter Louis-Hansen. I 2017 er Ambus aktiekurs steget med 70 pct., og da Niels Peter Louis-Hansen ejer 15,6 pct. af Ambu, har han tjent særdeles godt på aktierne.

Udover Ambu har Niels Peter Louis-Hansen også aktier i selskaber inden for ejendomme, affald og biotek.

Han er Danmarks tredjerigeste mand efter Kjeld Kirk Kristiansen og Anders Holch Povlsen. Niels Peter Louis-Hansen vurderes af Bloomberg at være god for lidt over 29 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også