Erhverv

Prisen for at reparere Big Ben eksploderer

Big Ben bimlede sidste gang den 21. august i år, fordi klokketårnet skal restaureres. Udgiften bliver mere end dobbelt så høj som beregnet.

Prisen for at reparere tårnet som huser Big Ben er eksploderet - og arbejdet er kun lige begyndt. Foto: Colourbox

Det er ikke kun i Danmark, at offentlige projekter har en tendens til at blive langt dyrere end oprindeligt antaget. I London er prisen for at restaurere klokketårnet, der huser den ikoniske klokke Big Ben, steget med raketfart.

Klokketårnet står foran en reparation, der vil vare i fire år, og i al den tid vil folk i London og de mange turister ikke kunne høre klokken slå.

Oprindeligt regnede englænderne med, at det ville koste 241 mio. kr. at reparere tårnet, men prisen er nu steget til 513 mio. kr. Det har vist sig, at skaderne på Elizabeth Tower, som huser Big Ben, er mere omfattende end forudset, oplyser ledelsen af projektet.

Big Ben har ikke haft en let gang på jord - eller på sin plads i tårnet - siden den første klokke blev sat på plads i 1856. Klokken gik i stykker under en test og måtte erstattes af en ny klokke.

Den nye klokke blev sat op, men efter to måneder slog den også en revne. Derefter var klokken stille i fire år, mens man fik hammeren til at slå på et sted, hvor der ikke var en revne. Revnen fra 1859 er der stadig.

I 1923 blev Big Bens ringen første gang sendt til briterne af BBC på nytårsaften.

Klokketårnet gennemgik senest en omfattende reparation for 30 år siden.

BRANCHENYT
Læs også