Erhverv

Elon Musk udsætter igen lanceringen af Tesla Semi

Samtidig kæmper bilproducenten fortsat med at nå produktionstallene for Model 3.

Adm. direktør hos Tesla Motors, Elon Musk, har fredag annonceret, at bilproducenten igen må udsætte lanceringen af Tesla Semi. Foto: AP/Ringo H.W. Chiu.

Lanceringen af Teslas helelektriske tungtransport, også kaldet Tesla Semi, er endnu engang blevet udsat.

Det meddelte virksomhedens adm. direktør, Elon Musk, fredag aften i et opslag på det sociale medie Twitter.

Lanceringen skulle oprindeligt have fundet sted i september, hvilket dog blev udskudt til slutningen af oktober. Men nu må kunderne altså vente til november med at få den elektriske truck at se.

Udsættelsen sker ifølge direktøren, fordi bilproducenten ønsker at bruge tid på dels at løse problemerne med produktionen af Model 3 og dels for at fokusere på at finde en løsning på eludfordringerne i Puerto Rico.

Musk valgte fredag morgen at række ud til Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rossello, for at tilbyde Teslas assistance i genopbygningen af byens elektriske netværk, som blev ødelagt af orkanen Maria.

»Tesla Semi afsløres nu 16. november. Ressourcerne bruges i stedet på at fikse Model 3-flaskehalse og til at forøge batteriproduktionen for Puerto Rico og andre berørte områder,« hedder det i direktørens tweet.

Forventningerne til Model 3 har været tårnhøje, og den folkelige storsatsning er allerede blevet reserveret i tusindvis. Musk lovede tidligere i år, at bilproducenten inden udgangen af tredje kvartal ville have produceret og leveret 1.500 Model 3-biler, men i slutningen af september havde man ifølge Techcrunch.com kun formået at fremstille 260 styks.

På Twitter skriver direktøren, at man på nuværende tidspunkt befinder sig i et »produktionshelvede«.

Model 3 er en forholdsvis billig bil fra Tesla Motors, som ellers er kendt for at producere luksuselbiler i den høje ende af prisskalaen. Modellen, der som basisudgave koster 35.000 dollars (ca. 220.000 kr.), er et led i Elon Musks vision om at gøre Tesla til et køretøj for alle.

BRANCHENYT
Læs også