Erhverv

Yonas kunne ikke finde nogen at spille fodbold med: Nu har han fået millionhjælp til sin Tinder for venner

Dansk iværksætter tager kampen op med Facebook og laver app, der skal skabe nye venskaber mellem fremmede.

Yonas Alizadeh, grundlægger af Hellow, vil få folk tættere på hinanden med ny venskabs-app. Foto: PR

Et ægte socialt medie i ordets sande forstand. Sådan lyder beskrivelsen af den nye app Hellow, der skal bringe folk tættere sammen og skabe nye venskaber.

Appen er skabt af den 26-årige robotingeniør Yonas Alizadeh med afghanske rødder, der ønsker at bringe mennesker tættere på hinanden og gerne i hele verden. Det har han nu modtaget en millioninvestering fra en privat investor til at realisere. 

»Mange er afhængige af telefonen, så hvorfor ikke bruge den til at komme i kontakt med andre mennesker og komme ud at være social?« siger Yonas Alizadeh, når han skal beskrive den logiske anvendelse i danskernes yndlingstidsfordriv, smartphonen.

Og det viser sig, at iværksætteren ikke er alene om den tanke. Selvom den sociale app først blev offentliggjort i foråret, har 2.600 vennesøgende danskere allerede appen på deres smartphone, hvor størstedelen er kommet inden for de seneste par måneder.

Hellow gør det muligt at skabe venskaber ved at oprette events, hvor man kan møde andre mennesker. Det kan være eftersøgninger af andre at dele en biograftur med eller måske en uskyldig pizzaaften.

Ideen til venne-appen kom til Yonas Alizadeh, efter han selv havde svært ved at finde nye venner et fremmed sted. Han var flyttet fra Kolding til Odense for at studere, havde slået op med kæresten og gik på et studie, hvor folk var optaget af egne projekter.

»Og hvordan finder man så lige nogle mennesker, der har lyst til at spille fodbold med én?,« spørger iværksætteren.

Da den unge ingeniør endelig blev uddannet, brændte iværksætter-genet i ham, samtidig med at han ønskede at afhjælpe en problemstilling, der betød noget for ham selv.

»Der er rigtig mange datings-apps, men der er ingen teknologi, der tilbyder uforpligtende venskaber,« siger Yonas Alizadeh, der beskriver Hellow som en slags Tinder for vennesøgende.

Imodsætning til Facebook og Instagram handler det ikke om at være populær og få en masse likes. Det handler om oprigtige venskaber

Yonas Alizadeh, ejer af Hellow

Siden Hellow har han selv været en ivrig bruger af appen, der bl.a. har givet ham nye venskaber til pokeraftener og løbe- og gåture.

»Mange af brugerne har takket mig for at lave Hellow. Folk har haft brug for et sted, hvor man kan mødes. I modsætning til Facebook og Instagram handler det ikke om at være populær og få en masse likes. Det handler om oprigtige venskaber,« siger Yonas Alizadeh.

Indtil videre er det lysten, der driver værket hos iværksætteren, da appen fortsat ikke giver nogen indtægt til den unge virksomhed. Det handler nemlig om at skabe en brugerbase i Danmark og internationalt, før en reel indtjeningsmodel kan træde i kraft, fortæller Yonas Alizadeh.

Millioninvesteringen skal derfor bruges på at udvikle appen og markedsføre den i ind- og udland.

Læs også