Erhverv
0

Danske Bank lukker Mobilepay i Norge

I stedet vil Danske Bank samarbejde med den norske mobilbetalingsløsning Vipps.

I Danmark er Mobilepayen stor succes, men selskabet har langt fra haft lige så megen vind i sejlene i Norge. Arkivfoto: Philip Davali

Mens Danske Bank har stor succes med mobilappen Mobilepay på det danske marked, vælger storbanken nu at skrotte betalingsløsningen i Norge.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

Samtidig er Danske Bank gået i dialog med Vipps - den norske mobilbetalingsløsning - om at indgå en norsk distributionsaftale. Målet er at lande en aftale hurtigst muligt.

»Vi har lært rigtig meget i de seneste to år, og vores tilstedeværelse på det norske marked har været stærkt medvirkende til udviklingen på det norske mobilbetalingsmarked,« udtaler Jesper Nielsen, direktionsmedlem i Danske Bank og formand for Mobilepay, i pressemeddelelsen.

Ifølge Jesper Nielsen giver det god mening at søge et samarbejde med Vipps.

»Vores bidrag her vil være vores mangeårige erfaring på det nordiske marked. Kombinationen af dette vil være til fordel for bankens kunder, som fortjener, at vi til enhver tid sikrer, at de har de bedste løsninger,« udtaler Jesper Nielsen.

Mobilepay i Danmark og Finland fortsætter upåvirket af beslutningen om at lukke i Norge, oplyser Danske Bank.

Vipps er en tidligere DNB-ejet betalingsløsning, som nu er etableret som eget selskab ejet af cirka 100 norske banker. Mobilepay er også et selvstændigt selskab, men ejet alene af Danske Bank.

Danske Banks beslutning om at lukke Mobilepay i Norge kommer samme dag, som storbanken Nordea meldte ud, at den i Norge dropper Mobilepay til fordel for et samarbejde med netop Vipps.

I Danmark er Mobilepay en stor succes, men selskabet har langt fra haft lige så megen vind i sejlene i Norge.

MobilePay er installeret på 9 ud af 10 smartphones i Danmark og er med 3,6 mio. brugere den næstmest benyttede app i Danmark - kun overgået af Facebook.

BRANCHENYT
Læs også