Erhverv
0

Forbes: Disse stjerner i underholdningsbranchen tjener mest

Det amerikanske magasin Forbes har fundet de bedst tjenende personer i underholdningsbanchen. Her er top fem.

Hvert år finder Forbes de hundrede rigeste i underholdningsbrancen. Arkivfoto.

Vi kender dem fra de kulørte blade og for deres evner som forfattere, skuespillere, musikere eller sågar sportsstjerner.

Men folk i underholdningsbranchen besidder også ofte entreprenante evner, der kan betyde kæmpe formuer på bankkontoen.

Forbes har fundet de bedst tjenende personer i underholdningsbanchen i 2017. Her er de fem mest indtjenende, og hvor meget de har tjent i år.

5. Cristiano Ronaldo (586 mio. kr.)

Sidste år blev den portugisiske fodboldspiller Cristiano Ronaldo udnævnt til den bedste fodboldspiller i verden.

Samtidig sikrede han sig en fordelagtig forlængelse af sin kontrakt med fodboldklubben Real Madrid. Det betød, at han fremover kunne se frem til at modtage ca. 320 mio. kr. før skat om året for sine evner på grønsværen, indtil han fylder 36 år.

Desuden har Cristiano Ronaldo en livslang sponsoraftale med Nike, som man vurderer vil ende med at indbringe fodboldspilleren mere end 6 mia. kr.

Den entreprenante sportsstjerne har også skabt sit eget tøjmærke CR7.

4. Drake (592,2 mio. kr.)

Den 30-årige canadiske rapper Drake kan prale med at være den mest streamede kunster på jorden indenfor de seneste 12 måneder. Den succesfulde musiker kan dog også prale med bankbogen, der viser et svimlende højt beløb på 630 mio. kr.

Pengene har han tjent på sine omfattende verdensturneer og eksklusive sponsoraftaler med Apple, Sprite og Nike.

3. J.K Rowling (599 mio. kr.)

Forfatteren J.K Rowling fik idéen til Harry Potter, mens hun stod og ventede på toget. Syv år senere udkom den første Harry Potter-bog, og vejen til succes var lagt for forfatteren, der i år har indtjent 599 mio. kr. En stor del af den indtjening har hun modtaget for endnu en Harry Potter-bog og penge fra filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Hun er Storbritanniens bedst sælgende forfatter og udnævnt til landets mest indflydelsesrige kvinde. Desuden kårede Forbes hende tidligere på året til at være verdens bedst betalte forfatter med en formue på over 4 mia. kr.

2. Beyoncé (662 mio. kr.)

Da Beyoncé sidste år afsluttede sin verdensturne, havde hun tjent en kvart mia. dollars. Dermed kunne den driftige sangerinde tilføje endnu mere kapital til den stadig voksende formue.

Udover indtægter fra musikken har den 36-årige Beyoncé længe lavet en god forretning på adskillige sponsoraftaler, der bl.a. tæller Pepsi, Armani og Tommy Hilfiger.

I 2004 grundlage hun virksomheden Beyond Productions sammen med sin mor, der lancerer forskellige tøjlinjer under Beyoncé-navnet.

I dag har hun en formue på 2.2 mia. kr.

1. Sean "Diddy" Combs (819 mio. kr.)

Den 47-årige rapper Sean Combs nåede at læse virksomhedsøkonomi på universitet, inden han droppede ud til fordel for musikken.

Men noget må han have taget med sig fra sine universitetsdage. Den succesfulde rapper har i hvertfald skabt et kæmpe forretningsempire, der udover et pladeselskab også tæller tøjlinjer og et læskedriksmærke. Det omfattende empire har givet Sean Combs en formue på næsten 5,2 mia. kr.

Senest har han solgt sin andel i det succesfulde vodkamærke Diageo's Ciroc Vodka, som gav rapperen en god fortjeneste.

BRANCHENYT
Læs også