Erhverv

Detailgigant vil kapre milliarder fra onlinehandel

Verdens største detailkoncern, Wal-Mart, forventer at kunne øge det digitale salg med 40 pct. næste år.

Wal-Mart satser på høj fart i det digitale salg. Foto: Wes Pope/The Santa Fe New Mexican via AP

Onlinehandlen vokser, og alverdens detailselskaber arbejder på højtryk for at lægge nye strategier. Især for at tage kampen op med giganter som Amazon og Alibaba, der har høj fart i nethandel og ekspansion inden for nye forretningsområder.

Seneste eksempel er den amerikanske detailkoncern Walmart med 4.700 butikker. Koncernen har netop har lanceret en ny strategi, der indebærer, at dens onlinesalg i USA skal vokse med 40 pct. i 2018.

»Vi vil i den forbindelse kigge på faktorer som teknologi, e-handel og internationale butikker,« udtaler koncernens finanschef Brett Biggs ifølge Reuters.

Wal-Mart kæmper på det amerikanske marked bl.a. med online-giganten Amazon. Derfor har detailselskabet bl.a. lanceret en såkaldt click&collect-model, så kunderne kan bestille varer online og afhente dem i butikkerne.

Desuden vil Wal-Mart eksempelvis skrue op for antallet af leveringssteder med dagligvarer - og muligheden for at returnere varer i butikkerne, selvom de er købt online.

Wal-Mart har ikke rapporteret tal for koncernens onlinesalg i fjor. Men den oplyser, at væksten i det salg var på 62 pct. i første halvår 2017.

Netop onlinegiganten Amazon markerer sig på flere områder inden for den globale handel. Selskabet, der er kendt for salg af alt fra bøger til elektronik, købte således i forsommeren supermarkedskæden Whole Foods Market med 460 butikker i USA, Canada og Storbritannien.

Det kom, efter at Amazon gennem en periode har forsøgt at bide sig fast inden for onlinehandel med dagligvarer. Også med nye tjenester.

Blandt dem et tilbud i flere amerikanske byer samt bl.a. London, Tokyo og Berlin, så varerne kan afhentes af forbrugerne selv 15 minutter efter, at ordren er afgivet digitalt. Et andet tilbud er levering inden for én time til kunder i storbyerne.

BRANCHENYT
Læs også