Erhverv

Ikea vil til at leje sine møbler ud

I en sidebemærkning under åbningen af et nyt varehus i Tyskland, afslører Ikeas topchef at kæden undersøger et helt nyt forretningsområde: Udlejning.

Ikea's topchef Jesper Brodin siger, at koncernen tester muligheden for at udleje møbler og ikke kun at sælge dem til forbrugerne. Foto: AP Photo/Markus SchreiberMarkus Schreiber

Man kan ikke beskylde den store møbelgigant Ikea for at være bange. Koncernen tester konstant nye forretningsmodeller. Seneste skud på stammer er udlejning af sine møbler.

Og meldingen om forsøget er ikke bare løs snak eller rygter. Den kommer fra topchefen for hele Ikea, adm. direktør Jesper Brodin.

Ikea har netop åbnet et kæmpevarehus i Kaarst i Tyskland. Et såkaldt bæredygtigt hus og i den forbindelse er Jesper Brodin blevet interviewet af NGZ.online.

Her siger han:

»Vi vil gerne blive ved med at være innovative. Lige nu tester vi, om der er et marked for udlejning af møbler. Vi vil gerne hele tiden samarbejde med vores kunder om at udnytte styrkerne i samfundet,« lyder det fra Jesper Brodin.

Ikea har tidligere annonceret en forretning med udlejning af møbler til finske virksomheder, men det har udelukkende været business-to-business. Her har man på leasingbasis udstyret kontorer med møbler gennem sin Ikano Bank.

Af de mange andre ting som Ikea enten har prøvet eller annonceret i den senere tid er pop up-shops i storbyer, rene cafeer med Ikea-mad og salg af selskabets produkter gennem andre forhandlere.

Læs også